Svjetsko kvizaško prvenstvo 2018. - prijave

Objavljeno u: Novosti

8512e3aa 9787 4ce5 afc0 37407876e61a

13.05.2018.

Svjetsko kvizaško prvenstvo 2018. - prijave

Sudjelujte 2.6.2018. na najjačem kvizaškom događanju u godini!

Hrvatski kviz savez po peti put organizira Svjetsko kvizaško prvenstvo koje će se održati 2.6.2018. u 14h, a u kojem sudjeluje oko tri tisuće igrača iz 50-ak država. Zbog velikog interesa povećan je broj lokacija igranja u Hrvatskoj, gdje se prijaviti za sudjelovanje i tko je organizator kako slijedi po abecednom redu:

DUBROVNIK -  Frana Supila 8, Art Radionica Lazareti - Nina Zore -  PRIJAVA
KARLOVAC - caffe bar Ziggy - Zlatko Lenuzzi - PRIJAVA
OSIJEK - Barcelona Pub - Zrin Crnjac - PRIJAVA

POPOVAČA - [email protected] - Ivica Loina
POŽEGA - caffe bar Teatro - Ivana Bleiziffer - PRIJAVA
PULA - Studentski dom - Marta Bognar - PRIJAVA
RIJEKA - Klub mladih  - Ljerka Karleuša - [email protected]
SPLIT - Split Circus  - Vjeko Šarić - PRIJAVA
VINKOVCI - caffe bar Atrium - Ivana Šesto - PRIJAVA
ZADAR - Q bar - Tihana Jurišić - PRIJAVA
ZAGREB - Filozofski fakultet  - Petra Lypolt - PRIJAVA

Svjetsko prvenstvo individualno je natjecanje pri kojem svaki natjecatelj dobije svoj set pitanja na papiru i na njega upisuje odgovore. 240 pitanja raspoređeno je u 8 kategorija po 30 pitanja čija težina varira od vrlo osnovnih i svakodnevnih do vrlo opskurnih podataka. Kategorije su: KULTURA, ZABAVA, MEDIJI, POVIJEST, SVIJET, LIFESTYLE, ZNANOST, SPORT & IGRE. Pitanja su prevedena na hrvatski. Najslabije riješena kategorija se NE BODUJE, ali uzima se u obzir u slučaju bodovnih izjednačenja.

Vrijeme rješavanja je 120 minuta podijeljenih u dva kruga po 60 minuta s pauzom. U svakom krugu rješavaju se četiri kategorije. Koje kategorije će biti u kojem krugu, određuje ždrijeb IQA-a. Nakon prvog kruga rješavanja kreće ispravljanje u kojem dva igrača zamijene obrasce i ispravljaju kviz od onog drugog. Nakon drugog kruga postupak je identičan, osim što se za obrasce ne smiju zamijeniti isti igrači kao nakon prvog kruga.

Hrvatski kviz savez osigurao je nagrade za hrvatska prva tri mjesta, a također i za najboljeg igrača do 25 godina (onaj koji na dan prvenstva još uvijek ima 25 godina). S obzirom da se igra na više lokacija, a nagrade će biti u Zagrebu - ako neki od osvajača bude izvan Zagreba, primopredaja će se napraviti prvom prilikom.

Kotizacija je 30 kuna po igraču.

Više o samom natjecanju pogledajte na službenoj stranici

Objavljeno: 13.05.2018.