Sezona 2018/2019 - najava

Objavljeno u: Novosti

3836ae71 5649 4a4a b207 4082389a2dcf

21.08.2018.

Sezona 2018/2019 - najava

Bliži nam se početak nove kvizaške sezone, pa pogledajmo u kratkim crtama što donosi Hrvatski kviz savez...

 KVIZOVI ZA MLADE

  • Quizzing 101: U istom terminu u kojem se igra HOT 100 igrat će se Quizzing 101 namijenjen igračima koji na datum 1. rujna imaju maksimalno 22 godine. Ti će se igrači rangirati na dvije svjetske rang liste: juniorskoj (manje od 19 godina) i omladinskoj (19-22 godine). 101 pitanje pokrivat će standardni kvizaški syllabus, kao i svjetske aktualnosti, a svojom težinom setovi su prikladni za igrače koji tek ulaze u kvizaški svijet. Osim što je ovo prilika da se usporedi vlastito opće znanje s igračima istog uzrasta u cijelom svijetu, igrači će naučiti davati kvalitetne pokušaje čak i kad ne znaju točan odgovor, a to je jedna od ključnih stvari koju vrhunski kvizaši rade.
    Kao i u HOT 100, pitanja su na engleskom jeziku i igra se 50 minuta. Raspon datuma u kojima se igra Quizzing 101 je jednak kao i kod HOT 100, a o lokalnim organizatorima ovisi hoće li se ta dva kviza igrati u potpuno isto vrijeme ili u različito. Igrači do 22 godine imaju i dalje pravo igrati HOT 100 i bit će rangirani na toj rang listi. Igrači preko 22 godine imaju pravo igrati Quizzing 101, ali neće biti rangirani.

  • Svjetsko omladinsko/juniorsko prvenstvo: Subota 16. veljače - 120 pitanja u 8 kategorija. U veljači se neće održati Quizzing 101.

  • Timski kvizovi na sajmu Interliber: Kviz za učenike osnovnih škola (30 općih pitanja) i kviz za učenike srednjih škola (30 općih pitanja). Više informacija i kako prijaviti timove bit će dostupno kako se bude približavao sajam.

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO

Dogovorena je suradnja sa Zagrebačkim velesajmom, te će se najmasovnije single location kvizaško natjecanje u državi održati u jednom od paviljona za vrijeme trajanja sajma knjiga Interliber (subota 17. studeni). Kapacitet prostora je veći nego je to bio Studentski centar, no i dalje nije beskonačan :)

HOT 100

Novost kod HOT 100 je to što se sezona više neće računati od ožujka do veljače, nego od rujna do kolovoza. To znači da ćemo nekoliko mjeseci imati paralelno dvije sezone: sad u rujnu će početi nova, a ova postojeća koju igramo od ožujka će završiti u veljači.

OPENI

Zadnji vikend rujna igrat ćemo Irish Open kojeg smo prošle godine preskočili zbog preklapanja s Memorijalom Mirka Miočića. Slijedi nam naš Croatian Open u tjednu 15. - 21. listopada (autori ponovno Kira i Lugomer). British Open je prvi vikend prosinca, a na proljeće (vjerojatno travanj) je Norway Open.

FINAL COUNTDOWN

Dražen Cukina još nam je proljetos predstavio svoju ideju općeg kviza u kojem je svaki od 100 odgovora jedan broj od 1 do 100 i nijedan se odgovor ne ponavlja. Odlučili smo s tim pričekati do rujna i jako se veselimo ovom kvizu.

AROUND THE WORLD IN 80 QUESTIONS

Na austrijskom tržištu pronašli smo vrlo zabavan koncept s 80 općih pitanja na koja su svi odgovori države i nijedna država se ne ponavlja. Datume zasad nemamo, ali potrudit ćemo se naći u kalendaru mjesta za ovaj kviz.

SPECIJALISTIČKE STOTKE

Za specijalističke trening stotke ove će sezone biti zadužene nove autorice i autori koji do sad nisu imali prilike pisati pitanja za Savez. Neki od njih su, slučajnim redoslijedom: Sandra Vanjak, Igor Čičak, Kristijan Musa, Roko Surać, Ivan Čović itd.

---------------------------------------------

Nove nas sezone očekuju i natjecanja kod kojih (zasad) nema ništa novo: Svjetsko prvenstvo (subota 1.6.), Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove (zasad nepoznat datum u ožujku). Očekuju nas i natjecanja koja Savez ne organizira, ali ih maksimalno podržava: Memorijal Mirka Miočića (Zadar, 6. - 8. listopad), Europsko prvenstvo (Venecija, 9. - 11. studeni), Spring Open Valis Aurea (Požega, travanj).

Veselimo se svim novim druženjima!

 

 

Objavljeno: 21.08.2018.