Zagreb

Kviz petkom u SC-u

Savska cesta 25

Kviz petkom u klubu Studentskog centra, Savska 25 u 20 h. Do lipnja 2014. igralo se u kinu Europa. Jedan od najstarijih kvizova u državi i svojedobno najmasovniji. Rekord je iz ožujka 2015. s 55 ekipa, što znači preko 250 igrača. Participacije nema, a nagrade su upadi na događanja u organizaciji SC-a, kao i konzumacije na šanku. Posebnost je što svaki put sastavlja kviz druga ekipa.

Znak - Kviz u Vintage Industrial Baru utorkom

Savska cesta 160

Utorkom u 20:30 sati održava se izuzetno popularan i posjećen pub kviz u Vintage Industrial Baru. Veliki prostor i dobra atmosfera na kvizu su zagarantirani. Ekipe imaju do četiri člana, nagrađuju se tri najbolje. Kotizacija 10 kn po članu.

Ro & Do utorkom

Ilica 73/2

Ro & Do na Britancu, utorkom u 20 sati. Kvizovi su uglavnom opći, ali bude i drugih tematika - sve prema dogovoru s igračima. Max 4 igrača po ekipi, kotizacija 10 kn po članu. Nagrade su tekuće - za prvo i drugo mjesto, te još za dvije ekipe koje nisu na prva dva mjesta i izvlače se. Kvizmaster je Dejan Cerovec.

Kviz subotom u Tik Taku

Ulica grada Vukovara 20

Caffe bar Tik Tak, subotom u 20 sati, Ekipe su do 4 člana, nagrađuju se prva tri tima, obilno i tekuće. Nema prijava, samo se treba pojaviti.  Kviz vodi Ana Štokalo.

Ladies Only Pub Quiz

Procaffe bar

Ladies Only Pub Quiz je kviz lifestyle tematike isključivo za žene koji Hrvatski kviz savez organizira u suradnji s portalom Žena.hr. Održava se jednom mjesečno, ekipe su do 4 članice, kotizacija je 40kn, sve sudionice dobivaju poklon pakete, prva tri tima bogate nagrade i predzadnji tim čeka utješna nagrada.

Filmski kviz u Grifu - svaki drugi ponedjeljak

Savska 160

Filmski i TV kviz u Grifu održava se svaki drugi ponedjeljak u prekrasnom novouređenom prostoru Grif bara. Napravljen za za sve ljubitelje filma, serija i svega što ih prati, najbolje tri ekipe se nagrađuju :).

Bourbon kviz

Zelinska 7

Caffe bar Bourbon, iza FER-a, srijedom u 20 sati. Kotizacija je 10 kuna po igraču s maksimalno njih 5 u ekipi. Otvoreno za sve, na svakom kvizu nagrađuju se najbolje ekipe bocama žestice, a redovni posjetitelji usput sudjeluju u ligi, ali to nije obavezno ako planirate povremene dolaske.

Cultni kviz

Strojarska 18

Culto Bar, Strojarska 18, srijedom u 19:30 sati. Kviz se sastoji od 4 rubrike po 12 pitanja. Pitanja mogu biti audio-vizualnog karaktera. Ekipu mogu činiti od jedne do 4 osobe. Participacija po članu ekipe iznosi 10 kn. Sponzorske nagrade za prvo i drugo mjesto. Kvizmistres je Ana Kolobarić.

Don Quijote

Crvenog križa 35

Don Quijote - craft & wine club, Crvenog križa 35, svakog ponedjeljka u 20:30 h. Opći kviz znanja, ekipe od 3-4 igrača. Odlična zabava, ugodna atmosfera i sve to uz bogatu ponudu craft piva. Participacije nema, a nagrade su izdašne – poklon bonovi za konzumaciju u Don Quijoteu, poklon paketi craft piva i pizze. Naravno, tu je i prijenosni pehar!

Glazbeni kviz Earodrom

Paromlinska 47

Glazbeni kviz Earodrom, Route 66, utorkom u 20:30 sati. Kviz je poseban po tome što je isključivo auditoran. Puštaju se pjesme i postoje kategorije (naziv izvođača, pjesme, dueti, original/obrada, drzava izvodača, film/serija i album). Stane max 9 ekipa u prostor. Format je mjesečna liga, nagrade na kraju mjeseca su sponzorske i tekuće, a po tjednoj bazi nagrade su jeftinija pića za prve tri ekipe. Bitno za naglasiti: kviz je čista kopija zadarskog glazbenog kviza Britko uho, budući da ga rade Zadrani koji su prijatelji s tamošnjim organizatorima.

Green pub kviz

Podsusedski trg 1

Green pub, Podsused, četvrtkom u 19:30 sati.
- do 4 člana u ekipi
- nagrade na svakom kvizu
- nagrada za najbolju i utješna za posljednjeplasiranu ekipu (ako si dvaput za redom posljednji onda utješnu osvaja pretposljednja ekipa)
- kvizmaster Ante Vukelić

IQuiz

Ulica Lavoslava Ružičke 66

IQuiz u IQ baru, utorkom u 20 sati. Ekipe do 5 članova, kotizacija 10 kn po članu, najbolji se nagrađuju. Kvizmaster je mlada nada hrvatskog kviza, Borna Škrlec i njegova ekipica.

JFK Kviz

Maksimirska 94

Kviz u La Poa by Europe by JFK Kviz, ponedjeljkom u 20 sati. Kviz se sastoji od tri kruga, pitanja su iz svih područja. Ekipa mora imati 3-5 članova, a kotizacija je 10 kuna po igraču.

KOZa

Avenija Dubrovnik 10

KOZa, Metropolis music & billiards club, nedjeljom u 19 sati, ali ponekad je i neki drugi dan u tjednu. Svaki mjesec održavaju se četiri KOZe: dvije opće i dvije specijalističke (Igra prijestolja, Harry Potter, Star Trek, sport, …). Kotizacija je 20 kuna po igraču, a nagrade su sponzorske i dosta izdašne. Nekad se održava i drugim danom, pa treba pratiti web ili FB. Aktualni državni rekorderi sa 74 ekipe na kvizu 11.03.2018.

KSFF

Filozofski fakultet

KSFF, Filozofski fakultet utorkom u 20h – 30-ak igrača u peteročlanim ekipama. Postoji od 2008. čime je najstariji aktivni pub kviz u državi. Onaj Booksin/HDPIO-v je ukupno stariji, ali ne postoji više.

Kviz na kraju svijeta

Mesnička 47

Pub na kraju svijeta (Punks), Mesnička 47, srijedom u 20:00 sati. Opći kvizovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Organizira Denis Dragojević i Ćelave srdele. Ekipe imaju do 4 člana.

Kalahari

Trg 101. brigade 2

Kalahari, Trg 101. brigade 2 u Španskom, četvrtkom (osim ako Dinamo igra četvrtkom, onda je kviz petkom) u 20:30 sati. U ekipi može biti maksimalno 4 igrača, s tim da mora biti barem jedna žena u ekipi. Kviz se sastoji od 30 pitanja, podijeljen je na 3 kruga.
Prvi krug: 15 pitanja/15 bodova
Drugi krug: 5 ABCD pitanja, 5 pitanja po 2 boda, ukupno 15 bodova
Treći krug: 7 tema, igra ih se 5, postoje načini na koji se teme izbacuju, svaka tema nosi 4 boda, ukupno 20 bodova.
Igra se i liga, liga traje 20 kola + playoff.
Nema prijava, nema kotizacija, rezervirana mjesta imaju ekipe koje su na prošlom kvizu završile u top 3, a pobjednička ekipa dobiva rundu pića i jumbo pizzu.

Kviz u Koti by Tvornica kvizova

Medulićeva 20

Caffe bar Kota, Medulićeva 20, svaku drugu subotu u 20 sati. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača. Igra se u dvije runde od 20-ak općih pitanja između kojih je pauza. Kviz ima lakših i težih pitanja, stranih i domaćih – u svakom slučaju, uvijek za svakoga ponešto. Kotizacije nema, a najbolje tri ekipe, kao i predzadnja, nagrađuju se.

Kviz u Caffe bar London

Nova Ves 73

Caffe bar London Timovi mogu imati 2-4 člana, kvizovi se najčešće održavaju svaka dva tjedna (subotom). Kviz je općeg znanja i sastoji se od nekoliko različitih kategorija: povijest i zemljopis, filmovi i glazba, sport i nogomet, kategorija iznenađenja i bonus pitanja. Nagrade se dodjeljuju za prva tri mjesta, od poklon bonova, runde pića, pokloni sponzora...

Kviz u Spunku

Hrvatske bratske zajednice b.b.

Spunk, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, svake druge srijede u 20 sati je filmski, a svaki četvrtak u 20 sati je opći (tu se igra i liga). Povremeno srijedom su i specijalni kvizovi (npr. Star Trek). Upad je standardno 10 kn po glavi, glava je maksimalno pet u ekipi. Osvajače prva tri mjesta očekuju simbolične tekuće i filmske nagrade.

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner

Teslina 7

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner, trenutno u Thaliji, ponedjeljkom u 19 sati. Kviz postoji od proljeća 2009. i iako je promijenio nekoliko lokacija, spada među najdugovječnije u Hrvatskoj. Igra 15-ak ekipa po 5 igrača. Participacija je 30 kn po ekipi, odnosno 6 kn po igraču.

Moby Dick kviz by Under Pressure

Vladimira Varićaka 12

Moby Dick, Vladimira Varićaka 12, Sloboština, četvrtkom u 20:30 sati. Igra se liga u ekipama 2-5 igrača. Kotizacije nema, a nagrade postoji i za pojedini kviz i za cijelu sezonu.

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu

Trnsko 25

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu, petkom u 20 sati. Igra se liga i igra 15-20 petočlanih ekipa bez kotizacije i za sponzorske nagrade. Igre su različito koncipirane, a kvizmaster Sven Šijak na momente je dosta zabavan :)

Norris Cafe by JFK kviz

Oreškovićeva 19

Norris Cafe, Oreškovićeva 19 u Sloboštini, povremeno. Ekipe 2-5 članova, kotizacija 10 kn po igraču. Kviz priprema sjajna JFK Kviz ekipa. Prva nagrada, konzumacija u protuvrijednosti 200kn, druga nagrada konzumacija u iznosu od 100 kn, nagrade osigurava Grill & Pizza Šestica.

Pub kviz u Klubu Šibenčana

Baruna Trenka 3

Klub Šibenčana, Baruna Trenka 3, četvtrkom u 20 sati. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača, participacija 10 kn po igraču. Pobjednici imaju gajbu piva na šanku, a drugi i treći rundu. U sezoni 2018/2019 igra se liga sa 17 ekipa. Sastavljači se izmjenjuju svaki tjedan.

Rock kviz Hard Place

Hrvatske bratske zajednice 4

Rock kviz Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4, jednom mjesečno (obično srijeda) u 20 sati. Igra 10-15 ekipa po 5 igrača. Participacije nema. Kvizmaster je Igor Gabor.

Savski mozak

Selska cesta 217

Pub kviz Savski mozak, igra se u Feraxu pokraj SD Cvjetno naselje.

Sheridan’s pub

Savska cesta 36

Sheridan’s pub, srijedom u 20 sati. Vodi ga vlasnik puba, rođeni Irac, na engleskom naravno. Ekipe su do 5 igrača, kotizacije nema.

Pub kviz by Jure Trutanić

Savska cesta 83

Caffe Bar New Kazan, Savska cesta 83, četvrtkom u 20 sati.

Kviz se sastoji od 3 dijela. Prvi dio sastoji se od 10 vizualnih pitanja u kojima je potrebno odgovoriti što ili tko se nalazi na slici za 2 boda po točnom odgovoru. Zatim slijedi 15 abc pitalica u kojima se točan odgovor također boduje sa 2 boda. Treći dio sastoji se od 20 pitanja otvorenog tipa, na postavljeno pitanje odgovara se upisivanjem točnog odgovora bez ičega ponuđenog. S obzirom da je ovaj krug teži od prethodna dva, svaki točan odgovor nosi 3 boda. Svaka prijavljena ekipa može imati 2-4 člana. Za sudjelovanje na kvizu plaća se kotizacija od 10 kn po igraču. Najbolje 3 ekipe se nagrađuju. Kvizmaster je Jure Trutanić.

Virage Pub Kviz

Šetalište 150. brigade HV br. 8

Virage Pub Kviz – ponedjeljkom u 20:30 sati. Ekipe su do 5 članova, a kotizacija 5 kn po članu. Pobjednička ekipa osvaja jumbo pizzu, a drugoplasirana rundu pića po izboru. Igra se u 3 kruga.

Zaprešićki kviz

Ul. Braće Ribar 1

Zaprešićki kviz u Goldfingeru petkom.

Pub kviz u Valensu

Vlaška 79

Caffe bar Valens, Vlaška 79, subotom u 20 sati. Ekipe do 4 igrača, kotizacija 10 kn po igraču, nagrade za pobjedničku ekipu.

Žabac pub kviz by Under Pressure

Jarunska ulica 5

Žabac pub kviz, Jarunska 5, ponedjeljkom u 20:30 sati i srijedom u 20:30 sati (igra se liga u dvije divizije - divizija Mirko Miočić i divizija Mladost). Liga ima 30-ak kola i trenutno se igra 3. sezona. Ekipe su od 2 do 5 članova, a kotizacije nema. Pobjednike lige očekuju vrijedne nagrade, a postoje i nagrade za pobjednike svakog pojedinačnog kviza.