Zagreb

Kviz petkom u Tik Taku

Vukovarska 20

Kviz petkom u Tik Taku, Vukovarska 20 u 20 h. Do lipnja 2014. igralo se u kinu Europa. Jedan od najstarijih kvizova u državi i svojedobno najmasovniji. Rekord je iz ožujka 2015. s 55 ekipa, što znači preko 250 igrača. Participacije nema, a nagrade tekuće. Posebnost je što svaki put sastavlja kviz druga ekipa.

Znak - Kviz u Vintage Industrial Baru

Savska cesta 160

Utorkom u 20:30 sati održava se izuzetno popularan i posjećen pub kviz u Vintage Industrial Baru. Veliki prostor i dobra atmosfera na kvizu su zagarantirani. Ekipe imaju do četiri člana, nagrađuju se tri najbolje. Prijava nema, samo se treba pojaviti. Kvizmajstorica je Petra Lypolt.

Filmski / glazbeni kviz u Grifu

Savska 160

Ponedjeljkom u 20 sati izmjenjuju se filmski i glazbeni kvizovi u Grifu u prekrasnom novouređenom prostoru. Kviz je po mjeri za sve ljubitelje filma, serija i svega što ih prati, odnosno glazbe. Nagrađuju se najbolje tri ekipe.

Ro & Do

Ilica 73/2

Ro & Do bistro u srcu Zagreba, tik do Britanskog trga, srijedom u 20:00 sati. Opći kvizovi na hrvatskom te povremeno na engleskom jeziku. Organizira Denis Dragojević i Ćelave srdele. Ekipe imaju do 4 člana.

Kviz subotom u Tik Taku

Ulica grada Vukovara 20

Caffe bar Tik Tak, subotom u 20 sati, Ekipe su do 4 člana, nagrađuju se prva tri tima, obilno i tekuće. Prijave preko interneta - te rezervacije vrijede do 19:30h, a nakon toga ako ostane slobodnih mjesta, popunjavaju se ekipana koje se nisu prijavile. 

Vox Pub Kviz

Miramarska 22a

Vox Pub Kviz nastavlja se na višegodišnju tradiciju pub kviza u Bourbonu. Pod istom organizacijom koja je šest godina uspješno vodila kvizaške večeri možete uživati i dalje, i to u novom prostoru - caffe bar Vox, Miramarska 22a.

Casper pub kviz

Trakošćanska 3

Svakog ponedjeljka od 19:30 sati u zagrebačkom caffe baru Casper na Trešnjevci uživajte u dva sata superzabavnog pub kviza. Ekipe od najviše pet članova u tri kruga ABC pitalica, asocijacija, rizik-pitanja o svemu i svačemu bore se za jumbo pizzu, runde pića...

Kvizmajstor je Mimo Barbir.

Cultni kviz

Strojarska 18

Culto Bar, Strojarska 18, srijedom u 19:30 sati. Kviz se sastoji od 4 rubrike po 12 pitanja. Pitanja mogu biti audio-vizualnog karaktera. Ekipu mogu činiti od jedne do 4 osobe. Participacija po članu ekipe iznosi 10 kn. Sponzorske nagrade za prvo i drugo mjesto.

Kvizmistres je Ana Kolobarić.

Don Quijote

Crvenog križa 35

Don Quijote - craft & wine club, Crvenog križa 35, svakog ponedjeljka u 20:30 h. Opći kviz znanja, ekipe od 3-4 igrača. Odlična zabava, ugodna atmosfera i sve to uz bogatu ponudu craft piva. Participacije nema, a nagrade su izdašne – poklon bonovi za konzumaciju u Don Quijoteu, poklon paketi craft piva i pizze. Naravno, tu je i prijenosni pehar!

Glazbeni kviz Earodrom

Paromlinska 47

Glazbeni kviz Earodrom, Route 66, utorkom u 20:30 sati. Kviz je poseban po tome što je isključivo auditoran. Puštaju se pjesme i postoje kategorije (naziv izvođača, pjesme, dueti, original/obrada, drzava izvodača, film/serija i album). Stane max 9 ekipa u prostor. Format je mjesečna liga, nagrade na kraju mjeseca su sponzorske i tekuće, a po tjednoj bazi nagrade su jeftinija pića za prve tri ekipe. Bitno za naglasiti: kviz je čista kopija zadarskog glazbenog kviza Britko uho, budući da ga rade Zadrani koji su prijatelji s tamošnjim organizatorima.

IQuiz

Ulica Lavoslava Ružičke 66

IQuiz u IQ baru, utorkom u 20 sati. Ekipe do 5 članova, kotizacija 10 kn po članu, najbolji se nagrađuju. Kvizmaster je mlada nada hrvatskog kviza, Borna Škrlec i njegova ekipa.

JFK Kviz

Maksimirska 94

Kviz u La Poa by Europe by JFK Kviz, ponedjeljkom u 20 sati. Kviz se sastoji od tri kruga, pitanja su iz svih područja. Ekipa mora imati 3-5 članova, a kotizacija je 10 kuna po igraču.

KRiP kviz

Avenija Dubrovnik 10

KRip kviz, Metropolis music & billiards club, nedjeljom u 19:30 sati, ali ponekad je i neki drugi dan u tjednu. Kotizacija je 20 kuna po igraču, a nagrade su sponzorske.

KSFF

Filozofski fakultet

KSFF, Filozofski fakultet utorkom u 20h – 30-ak igrača u peteročlanim ekipama. Postoji od 2008. čime je najstariji aktivni pub kviz u državi. Onaj Booksin/HDPIO-v je ukupno stariji, ali ne postoji više.

Kalahari

Trg 101. brigade 2

Kalahari, Trg 101. brigade 2 u Španskom, četvrtkom (osim ako Dinamo igra četvrtkom, onda je kviz petkom) u 20:30 sati. U ekipi može biti maksimalno 4 igrača, s tim da mora biti barem jedna žena u ekipi. Kviz se sastoji od 30 pitanja, podijeljen je na 3 kruga.
Prvi krug: 15 pitanja/15 bodova
Drugi krug: 5 ABCD pitanja, 5 pitanja po 2 boda, ukupno 15 bodova
Treći krug: 7 tema, igra ih se 5, postoje načini na koji se teme izbacuju, svaka tema nosi 4 boda, ukupno 20 bodova.
Igra se i liga, liga traje 20 kola + playoff.
Nema prijava, nema kotizacija, rezervirana mjesta imaju ekipe koje su na prošlom kvizu završile u top 3, a pobjednička ekipa dobiva rundu pića i jumbo pizzu.

Kviz u Spunku

Hrvatske bratske zajednice b.b.

Spunk, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, svake druge srijede u 20 sati je filmski, a svaki četvrtak u 20 sati je opći (tu se igra i liga). Povremeno srijedom su i specijalni kvizovi (npr. Star Trek). Upad je standardno 10 kn po glavi, glava je maksimalno pet u ekipi. Osvajače prva tri mjesta očekuju simbolične tekuće i filmske nagrade.

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner

Teslina 7

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner, trenutno u Thaliji, ponedjeljkom u 19 sati. Kviz postoji od proljeća 2009. i iako je promijenio nekoliko lokacija, spada među najdugovječnije u Hrvatskoj. Igra 15-ak ekipa po 5 igrača. Participacija je 30 kn po ekipi, odnosno 6 kn po igraču.

Moby Dick kviz by Under Pressure

Vladimira Varićaka 12

Moby Dick, Vladimira Varićaka 12, Sloboština, četvrtkom u 20:30 sati. Igra se liga u ekipama 2-5 igrača. Kotizacije nema, a nagrade postoji i za pojedini kviz i za cijelu sezonu.

Pub kviz by JT

Savska cesta 83

Caffe Bar New Kazan, Savska cesta 83, četvrtkom u 20 sati.

Svaka prijavljena ekipa može imati 2-4 člana. Za sudjelovanje na kvizu plaća se kotizacija od 10 kn po igraču. Najbolje 3 ekipe se nagrađuju. Kvizmaster je Jure Trutanić.

Pub kviz u Valensu

Vlaška 79

Caffe bar Valens, Vlaška 79, subotom u 20 sati. Ekipe do 4 igrača, kotizacija 10 kn po igraču, nagrade za pobjedničku ekipu.

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu

Trnsko 25

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu, petkom u 20 sati. Igra se liga i igra 15-20 petočlanih ekipa bez kotizacije i za sponzorske nagrade. Igre su različito koncipirane, a kvizmaster Sven Šijak na momente je dosta zabavan :)

Pub kviz u Klubu Šibenčana

Baruna Trenka 3

Klub Šibenčana, Baruna Trenka 3, četvtrkom u 20 sati. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača, participacija 10 kn po igraču. Pobjednici imaju gajbu piva na šanku, a drugi i treći rundu. U sezoni 2018/2019 igra se liga sa 17 ekipa. Sastavljači se izmjenjuju svaki tjedan.

Chill Out Pub Kviz

Trešnjevka

Chill Out kviz je novi pub kviz na Trešnjevci, organiziraju kvizaši iz ekipe Burec du Fromage nedjeljom u 18:30. Ekipe su do 5 članova, kotizacija 10 kn. Tekuće nagrade za prva dva mjesta. 

 

Trivium kviz

Ulica grada Chicaga 18

Trivium kviz, Ulica grada Chicaga 18, Borovje, četvrtkom u 20 sati. Kviz je krenuo u siječnju 2020. Sastoji se od tri različite runde pitanja iz svih sfera opće kulture. Ekipe se sastoje od 4 igrača, kotizacija iznosi 10kn po članu ekipe, a nagrade su predviđene za prva dva mjesta i razlikovati će se iz tjedna u tjedan.

Rock kviz Hard Place

Hrvatske bratske zajednice 4

Rock kviz Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4, jednom mjesečno (obično srijeda) u 20 sati. Igra 10-15 ekipa po 5 igrača. Participacije nema. Kvizmaster je Igor Gabor.

Savski mozak

Selska cesta 217

Pub kviz Savski mozak, igra se u Feraxu pokraj SD Cvjetno naselje.

Sheridan’s pub

Savska cesta 36

Sheridan’s pub, srijedom u 20 sati. Vodi ga vlasnik puba, rođeni Irac, na engleskom naravno. Ekipe su do 5 igrača, kotizacije nema.

Virage Pub Kviz

Šetalište 150. brigade HV br. 8

Virage Pub Kviz – ponedjeljkom u 20:30 sati. Ekipe su do 5 članova, a kotizacija 5 kn po članu. Pobjednička ekipa osvaja jumbo pizzu, a drugoplasirana rundu pića po izboru. Igra se u 3 kruga.

Žabac pub kviz by Under Pressure

Jarunska ulica 5

Žabac pub kviz, Jarunska 5, ponedjeljkom u 20:30 sati i srijedom u 20:30 sati (igra se liga u dvije divizije - divizija Mirko Miočić i divizija Mladost). Liga ima 30-ak kola i trenutno se igra 3. sezona. Ekipe su od 2 do 5 članova, a kotizacije nema. Pobjednike lige očekuju vrijedne nagrade, a postoje i nagrade za pobjednike svakog pojedinačnog kviza.