06.07.2021.

7. PHP 2021.

Dugo smo tražili i vrijeme i mjesto za održavanje 7. Prvenstva Hrvatske za mješovite parove. Poklopilo se da to opet bude prva subota u 7. mjesecu, a lokacija je bila prvi put u samom centru Zagreba - u OUT Gardenu u Ilici kojima se zahvaljujemo već na početku izvještaja.

Natjecao se 41 par, među kojima je bilo i stalnih i novih igrača, a kombinacija jednog stalnog igrača i nove igračice dala nam je nove prvake - Sara Librenjak i Krešimir Sučević Međeral. Sara i Krešo fantastično su odigrali finale i nadoknadili zaostatak koji su imali za Marijanom Jakovašić i Draženom Nemetom koji su završili na 3. mjestu. Na 2. mjestu su lanjski pobjednici Maja Rogulj i Krešimir Štimac.

Detaljan poredak pogledajte na Google tablici.

Format natjecanja je već dobro poznat. Kroz 7 kategorija po 12 pitanja dolazimo do poretka iz kojeg onda prvih 10 parova ulazi u finale u kojem odgovaraju na još 42 pitanja koja nisu kategorizirana. Nakon 84 pitanja prosjek riješenosti bio je 58,74% što znači da smo imali uvjerljivo najlakši PHP kviz od svih sedam izdanja do sad. Posebno je lagana bila povijest s prosjekom od čak 75,41% i tu imamo čak 5 savršenih 12-ica: Jakovašić-Nemet, Bašić-Jurić, Zibar-Lazić, Filipčić-Obad i Drvar-Drvar. U kategoriji društvo 12 su imali Jakovašić-Nemet, a u lifestyleu Rogulj-Štimac. Set pitanja sa statistikom točnih odgovora možete kao i uvijek skinuti u našem repozitoriju na dnu stranice.

Osim medalja, podijelili smo nagrade koje su osigurali H2 shop i Lepi Dečki Brewery, a LELO je opet imao ponešto za svakoga.

Fotografije i atmosferu pogledajte u albumu.

 

Organizatori: Petra Lypolt i Dejan Cerovec
Asistenti: Lana Vojnović i Denis Dragojević
MC: Ivana Pevec
Autori pitanja: Dejan Cerovec, Ana Kolobarić, Petra Lypolt i Neven Milijić
Fotograf: Mirko Cvjetko

 

#kvizzasvakoga

06.07.2021.