7. Ekipno Državno Prvenstvo 2021.

Natjecanja / Ekipno državno prvenstvo

08.09.2021.

7. Ekipno Državno Prvenstvo 2021.

Nakon gotovo dvije godine posložili su se uvjeti za održavanje Ekipnog državnog prvenstva. 

Već kod zatvaranja prijava, dvije ekipe isticale su se kao očiti favoriti, a rezultati su to i potvrdili. Perlice su ove godine bile u sastavu Dean Kotiga, Nikola Pazić, Neven Trgovec, Toni Velić i Mladen Vukorepa te su osvojile još jednu zlatnu medalju, četvrtu pod tim imenom. A Tim, koji je prije igrao pod imenom K.u.K. Improvisatoren, u sastavu Krešo Međeral, Rudi Mrazović, Marko Ožegović, Maja Rogulj i Krešimir Štimac, osvojili su srebro. Za broncu je konkuriralo nekoliko vrlo jakih ekipa, a uspjele su ju osvojiti riječke Ugroze - Robert Cerović, Edo Grubišić, Vedran Kos, Nikola Lazić, pojačane Pericom Živanovićem. Omiljenom Kumu ovo je treća bronca u nizu, nakon zlata iz 2017. godine.

U finalu među 10 najboljih ekipa njih 4 pripada zagrebačkom kvizaškom krugu, 3 slavonskom, 2 riječkom i 1 zadarskom. Ako to usporedimo s 2019. godinom kad su samo 2 ekipe bile nezagrebačke, možemo zaključiti da se dobar kviz počeo igrati širom države i to nas jako veseli.

POREDAK POGLEDAJTE OVDJE

Od 7 kategorija najteža je bila sport i igre (5,72/12), a najlakša povijest (7,88/12). Riješenost cijelog kviza, bez finala, je 56,17% i to je unutar nekoliko posto kao i zadnjih par Ekipnih državnih prvenstava.

Imali smo 7 puta savršeno riješenu kategoriju, no u visokoj kulturi tri nule. U finalu tri su pitanja bila savršeno riješena i samo jedno na koje nitko nije dao točan odgovor. Kompletna pitanja sa statistikom točnih odgovora možete skinuti na dnu stranice u repozitoriju.

Za kraj standardne zahvale: Tvornici na komotnom i opremljenom prostoru, tehničkoj podršci i ugostiteljskoj usluzi, kao i sponzorima i donatorima: Keindl Sport, Get Fit by Petra, RegattaOutdoors, Grad Zagreb

Galeriju slika pogledajte u Facebook albumu

Pitanja sastavili: Ana Kolobarić, Petra Lypolt, Neven Milijić i Dejan Cerovec
Kviz vodila: Ivana Pevec
Organizacija, koordinacija, promocija: Petra Lypolt i Dejan Cerovec
Asistentice: Barbara Babić, Lana Vojnović i Jelena Gladović
Fotografije: Mirko Cvjetko

 

Hvala svima na sudjelovanju, vidimo se na kvizu!

08.09.2021.