19.05.2022.

8. PHP 2022.

OUT Garden u Ilici i ove je godine bio domaćin Prvenstva Hrvatske za mješovite parove, osmog po redu. I dalje jedinstveno kvizaško natjecanje okupilo je 48 parova, a nakon 126 pitanja dobili smo poredak kojeg možete naći na Google tablici.

Sara Librenjak i Krešimir Sučević Međeral obranili su naslov državnih prvaka s dosta uvjerljivih 6 bodova prednosti, a i vodili su od samog početka. Stalni osvajači medalja Maja Rogulj i Krešimir Štimac Kira i ove su godine drugi. Morana Zibar i Nikola Lazić nakon 2016. godine ponovno su osvojili broncu, ovaj put u tie breaku - imali su ukupno isti broj bodova kao Marijana Jakovašić i Dražen Nemet, a odlučio je bolji rezultat u finalu 23:21. 

Ljerka Karleuša i Haris Mujkić tragičari su finala jer su prije toga držali 2. mjesto s 3 boda iza Sare i Kreše. Među parovima koji žive i spavaju zajedno, najbolji su Anamarija Varga i Dario Ivančić na 5. mjestu.

Prvih 84 pitanja 48 para riješila su s prosječnim uspjehom 53,79%, a finalna 42 pitanja 10 parova s 43,81%. Najteža kategorija bila je sport i igre s 44.44%, a najlakša lifestyle s čak 67,36%. Jedina 12-ica pala je u kategoriji povijest, a to su uspjeli Sara i Krešo.

Unatoč relativno laganom kvizu, nijedno pitanje nije točno riješilo svih 48 parova. S druge strane, pitanje koje je glasilo u stilu "tko je gola manekenka na čuvenoj fotografiji uz Imogen Cunningham" nitko nije znao.

Pitanje Čime se bavi stranac o kojem Kenny Rogers pjeva u Grammyjem nagrađenoj country pjesmi, a koji mu za zadnji gutljaj viskija zauzvrat daje savjete poput: “secret to survivin' is knowing what to throw away and knowing what to keep”? izvuklo je iz igrača najviše kreativnosti, pa su tako osim točnog odgovora "kockanje/kartanje/poker" dobri pokušaji bili i "skupljanje otpada" ili "kopanje zlata"...

Sva pitanja su repozitoriju na dnu stranice. Fotografije i atmosferu pogledajte u albumu. Zahvala za nagrade ide za dobartek.hr i Rastočanku, a natjecanje su realizirali:

Organizatori: Petra Lypolt i Dejan Cerovec
Asistentice: Jelena Gladović i Lana Vojnović
MC: Tibor Obradović
Autori pitanja: Dejan Cerovec, Karlo Lugomer i Petra Lypolt
Fotograf: Mirko Cvjetko

19.05.2022.