10. Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove (PHP 2024)

Natjecanja / Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove

17.04.2024.

10. Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove (PHP 2024)

Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove došlo je do desetog izdanja, a ovaj put ugostio nas je Ritam grada s pogledom na glavni zagrebački trg u sunčano nedjeljno poslijepodne. Okupila su se 62 para, što je pet više nego prošle godine i novi rekord. Među njima istaknut ćemo za početak jedina dva para koji su s nama svih deset prvenstava: Emiljana Vozila Mohorović & Valter Kvalić te Morana Zibar & Nikola Lazić. Rezultatski gledano, ovo je bilo najneizvjesnije prvenstvo u zadnjih nekoliko godina.

Iako su kviz otvorili s tek 6/12 u kategoriji društvo, Mateja Iveta & Neven Trgovec u finalu su imali čak 31/42 i time osvojili svoje prve medalje na PHP-u, odmah zlatne. Helena Buranji & Krešimir Sučević Međeral u tie breaku su bili bolji od Ane Žele & Mladena Vukorepe koji su vodili cijeli prvi dio kviza. Zibar & Lazić ostali kratki za bod koji bi im donio srebro. Još bod ispod su tri para: Uzelac & Uzelac, Knežević & Jurić i Brkljačić & Pozderac, a posebno treba spomenuti i Ajhner & Ajhner koji su nakon prve četiri kategorije bili među nekoliko vodećih parova, ali nisu ušli u finale.

Zlatna oklagija za najbolji par koji je sebe evidentirao kao bračni par ide paru Varga & Ivančić (9. mjesto), a najbolji par mlađi od 25 godina su Mesić & Prugovečki (12. mjesto). Imali smo i jedan obiteljski duel - roditelji Nataša & Sven Pavlaković su na 15. mjestu, a djeca Lana & Lovro na 38.

Raspon prosječne riješenost po kategorijama je od 46,8% (pop kultura) do 61,7% (lifestyle). Ostvarene su dvije savršene 12-ice, obje u kategoriji visoka kultura: Zibar & Lazić i Žele & Vukorepa.

Sva pitanja su repozitoriju na dnu stranice, a poredak možete naći na Quisco sustavu. Fotografije i atmosferu pogledajte u albumu. Nagrade su osigurali HangOn, Vintage Photo Souvenir, Red Bull i sam HKS, a kviz su realizirali poimence:

Organizatori: Petra Lypolt i Dejan Cerovec
Asistentice: Jelena Gladović i Lana Vojnović
Voditeljica: Ivana Pevec
Autori pitanja: Ana Kolobarić, Petra Lypolt, Dejan Cerovec i Kristian Lasić

Fotograf: Mirko Cvjetko

Digitalni marketing: Marsela Mrnjavac

Hvala svima na dolasku i vidimo se na kvizu! :)

17.04.2024.