19.03.2019.

5. PHP 2019.

Hrvatski kviz savez i ove je godine održao Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove, ovaj put u novom prostoru, u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Opet smo imali i rekordan broj parova, njih 56.

Marijana Jakovašić i Mladen Vukorepa vodili su kroz cijelo natjecanje i pobijedili s bodom prednosti ispred branitelja naslova, Ene Šarić i Perice Živanovića. Odličnom igrom u finalu do trećeg su mjesta nakon relativno lošeg starta došli Maja Rogulj i Krešimir Štimac Kira.

Vrlo igriv kviz imao je riješenost 54,61% (računa se samo prvih 84 pitanja), što je skoro 10% više nego prošle godine. Najteža kategorija bila je povijest (4,96/12), a najlakša lifestyle (8,09/12). Niti jedan par i nijednoj kategoriji nije imao nulu, dok je ostvareno 5 savršenih 12-ica u kategorijama:

  • u lifestyleu: Jakovašić/Vukorepa
  • u pop kulturi: Rogulj/Štimac
  • u društvu: Šarić/Živanović, Batinović/Kristić i Popović/Milijić

Set pitanja možete skinuti u našem repozitoriju na dnu stranice, a tamo ćete primijetiti da nijedno pitanje nije bilo 100% riješeno, čak ni ono koje je postavljeno s tom svrhom (Kozel). S druge strane, imamo jedno pitanje na koje nitko točno nije odgovorio, XLR kabel.

Ivana Pevec vrlo profesionalno je odradila voditeljski dio, a osim nje, za subotnji event zaslužni su Barbara Babić, Jelena Gladović, Ana Štokalo, Dejan Cerovec i ponajviše Petra Lypolt. Pitanja su pripremili Dejan Cerovec i Petra Lypolt, uz Kristijana Musu i Žarka Stevanovića. Organizatori: Petra Lypolt i Dejan Cerovec.

 

Zahvaljujemo Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga, a također i sponzorima: najviše Kozelu, a tu su bili i Crunchips, LELO i Tosama.

Fotografije: Ksenija Lu Zafirović

Galeriju slika pogledajte na Facebook albumu

Detaljan poredak pogledajte na Google tablici

Hvala svima na dolasku, vidimo se na kvizu!

#kvizzasvakoga

19.03.2019.