6. Ekipno Državno Prvenstvo 2019.

Natjecanja / Ekipno državno prvenstvo

19.11.2019.

6. Ekipno Državno Prvenstvo 2019.

Hrvatski kviz savez održao je 6. izdanje najmasovnijeg kvizaškog natjecanja u Hrvatskoj - Ekipno državno prvenstvo, koje se i ove godine održalo u sklopu sajma Interliber na Zagrebačkom velesajmu, a sudjelovalo je 70 ekipa iz cijele države i bilo je neizvjesno do samog kraja.

Kao i prošle godine, izdvojili su se na vrhu Perlice i K.u.K. Improvisatoren i tu nadmoć potvrdili i u finalu. Perlice su tu sačuvali prednost i odnijeli zlato s 2 boda prednosti i prvi put nakon 2016. godine. Perlice imaju medalju na svih 6 prvenstava na kojima su nastupali (iako u drugačijim sastavima). K.u.K. Improvisatoren u također drugačijim sastavima sad imaju niz bronca-srebro-zlato-srebro.

Uz ove dvije ekipe koje u zadnje vrijeme dominiraju ekipnim kvizovima u Hrvatskoj, treći su bili Vječni sjaj nepobjedivog Kuma. Kumu i Juriću ove su se godine pridružili Zadrani Gverić, Plazina i Vulić te je to bila dobitna kombinacija za broncu. U prvih 10 treba istaknuti još fantastično 7. mjesto ekipe Lonestar, koja je prošle godine bila 29. I dvije ekipe s nezagrebačke scene nalaze se u top 10: Manute mi penisom nanosi Bol (Rijeka) na 5. mjestu te Četiri i Šesto (Vinkovci) na 10. mjestu.

Od 7 kategorija najteža je bila pop kultura (5,60/12), a najlakša društvo (7,23/12). Riješenost cijelog kviza, bez finala, je 54,99% i to je oko zanemarivih pola posto više od prošlogodišnjeg.

Imali smo 7 puta savršeno riješenu kategoriju, dok je samo u jednom slučaju neka ekipa imala nulu.

POREDAK POGLEDAJTE OVDJE

Kompletna pitanja sa statistikom točnih odgovora možete skinuti na dnu stranice u repozitoriju.

Zahvaljujemo Zagrebačkom velesajmu na prostoru, a posebno tehničarima na podršci. Hvala sponzorima: 

H2Shop, Ožujsko pivo, Volim ljutoVintage Industrial Bar, #ČipiČips, #RedBull, LeloHexRegatta, Bottega Verde Hrvatska, Jesenski i Turk, Keindl sport,

Galeriju slika pogledajte u Facebook albumu

Pitanja sastavili: Ana Kolobarić, Petra Lypolt, Kristijan Musa i Dejan Cerovec
Kviz vodila: Ivana Pevec
Organizacija, koordinacija, promocija i logistika: Petra Lypolt i Dejan Cerovec
Asistentice: Barbara Babić, Tamara Bastijanić, Maja Martić, Ana Perlić, Ana Štokalo, Jelena Gladović i Bernardica Stipić
Fotografije: Suzana Arslani

Hvala svima na dolasku, vidimo se na idućem kvizu! :)

19.11.2019.