IV. Memorijal Mirka Miočića - izvještaj

Objavljeno u: Novosti

Af564646 9441 4803 834f 27ed27508184

09.09.2020.

IV. Memorijal Mirka Miočića - izvještaj

Mjesec dana ranije od termina prva tri izdanja, u zadarskom Arsenalu održan je četvrti Memorijal Mirka Miočića, jedno od najcjenjenijih kvizaških natjecanja u državi. U vrijeme kad se kvizaška natjecanja po Europi otkazuju, čak i ona individualna (WQC, Norway, Irish, Austrian open), udruga KviZD odradila je za njih standardno vrhunsku razinu organizacijskog posla. S očekivano manjim brojem natjecatelja od prethodnih godina, turnir je opet ponudio puno napetih trenutaka, izvrsnih originalnih pitanja te novih imena u vrhu poretka u svim konkurencijama u kojima se igralo.

OPĆI KVIZOVI

Ekipno (autor Kira)

40 četveročlanih ekipa odmjerilo je snage u najzahtjevnijem kvizu turnira. Nakon 4 seta po 20 pitanja, na vrhu su se izdvojili očekivani favoriti, E tim i Prstići. O trećem i četvrtom mjestu, koja su još vodila u finale, odlučilo je tie break pitanje procjene. Henry “Braces” Franklyn, hokejaški golman koji je redefinirao taj sport spuštajući se na led i tako braneći (zbog čega je NHL prihvatio da se to smije) te bio prvi golman koji je izlazio s gola ususret paku (što još do Jacquesa Plantea 1950-ih nije bilo često) također ostaje upamćen u analima hokeja na ledu kao možda i najniža osoba koja je ikad zaigrala u bitnim utakmicama. Koliko je centimetara bio visok Henry? Najbliže točnom odgovoru - 106,68 cm - bile su ekipe Neodgovorni pojedinci i Zapravo svejedno, a ekipe KolomaST i Jaka rekcija ostale su bez finala. U finalu napeto je bilo u borbi za broncu u kojoj su Zapravo svejedno za bod bili bolji od Neodgovornih pojedinaca kojima je zbog privatnih razloga nedostajao jedan član. Može li neodgovornije?

1. E tim (Karlo Lugomer, Krešo Međeral, Rudi Mrazović, Maja Rogulj)
2. Prstići (Dean Kotiga, Toni Velić, Mladen Vukorepa, Perica Živanović)
3. Zapravo svejedno (Tomislav Berić, Tena Jurišić, Filip Karačić, Lovro Ljubičić)

Parovi (autor Kira)

57 parova natjecalo se u 200 pitanja i na kraju je foto finiš, tj. tie break pitanje odlučilo o sve tri medalje: Koliki postotak hrvatske kopnene površine otpada na šume i šumska zemljišta? Zlato su tako uzeli Plazina i Vukorepa, srebro Međeral i Kovač, a broncu Bleiziffer i Pozderac. Čak 6 zadarskih kvizaša nalazi se u top 10. Najbolji mješoviti par su Varga i Ivančić na 14. mjestu.

1. Karlo Plazina i Mladen Vukorepa
2. Krešo Međeral i Mario Kovač
3. Tomislav Bleiziffer i Domagoj Pozderac

Pojedinačno (autor Kira)

U pojedinačnom dijelu nakon 160 pitanja vidjeli smo dominaciju nove zvijezde hrvatskog kviza, Luciana Šošića iz Splita. Ipak, u finalu je odlučilo iskustvo pa je naslov obranio Dean Kotiga, a ispred Luciana probio se i Krešo Međeral i uzeo srebro. Najbolja kvizašica od njih tek 6 koje su zaigrale pojedinačni kviz, je Anamarija Varga na 16. mjestu od ukupno 91. Rezultati pojedinačnog kviza uračunat će se u državnu rang listu Hrvatskog kviz saveza.

1. Dean Kotiga
2. Krešo Međeral
3. Lucian Šošić

SPECIJALISTIČKI KVIZOVI

Low Blow (autor Lovro Jurišić)
1. Dean Kotiga
2. Franjo Falak
3. Ruben Finderle

High Glow (autor Dragan Gulam)
1. Šime Gverić
2. Dean Kotiga
3. Lucian Šošić

Domaćica (autor Nikola Paleka)
1. Kristo Kristić
2. Marinko Čogelja
3. Bojan Goja

Igre (autor Roko Sven Surać)
1. Franjo Falak
2. Gojko Prusina
3. Lovro Marinović

Sve rezultate detaljno, fotografije s turnira, kao i neke statistike možete naći na stranici FB događaja.

Objavljeno: 09.09.2020.