Grad Zagreb (listopad 2022.)

PONEDJELJAK - glazbeni ili filmski kviz u Vintageu

Savska 160

Ponedjeljkom u 20 sati izmjenjuju se filmski i glazbeni kvizovi u Vintageu. Najbolji, a i ostali dobivaju tekuće i sponzorske nagrade

PONEDJELJAK - Animatori Sivih Stanica

Nehajska 6

Animatori Sivih Stanica ponedjeljkom u 20 sati na tri lokacije u Zagrebu:

CASUAL MONDAY pub kviz @ Vetro bar & bites (Hektorovićeva 2)
SmartASS pub kviz @ Valentino caffe bar (Nehajska 6)
KVIZBURGER @ Burger&Beer Bar Mrav (Trnsko 25A)

Kotizacija 15 kn.

PONEDJELJAK - Casper pub kviz

Trakošćanska 3

Svakog ponedjeljka od 20 sati u zagrebačkom caffe baru Casper na Trešnjevci uživajte u dva sata pub kviza. Ekipe od najviše pet članova u tri kruga ABC pitalica, asocijacija, rizik-pitanja o svemu i svačemu bore se za nagrade. Kvizmajstor je Mimo Barbir.

PONEDJELJAK - D Kviz

Bosutska 31

Caffe bar D na Trnju, ponedjeljkom u 20 sati sportski kviz Luke Deranje.

Srijedom u 20 sati u istom lokalu igra se opći kviz, a kvizmajstor je Ivan Ivanec.

PONEDJELJAK - Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner

Teslina 7

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner, trenutno u Thaliji, ponedjeljkom u 19 sati. Kviz postoji od proljeća 2009. i iako je promijenio nekoliko lokacija, spada među najdugovječnije u Hrvatskoj. Igra 15-ak ekipa po 5 igrača. Participacija je 30 kn po ekipi, odnosno 6 kn po igraču.

PON, UTO - Quiz Lab

Paromlinska 47

Quiz Lab održava kvizove na dvije lokacije. Ponedjeljkom u 20 sati igra se kviz općeg znanja u caffe baru Meandris, Nehajska 18. Kriv je krenuo na jesen 2022. Kotizacija je 10 kn po igraču, a nagrade za sve ekipe osigurava vlasnik prostora.

Utorkom u 20.30 sati igra se kviz općeg znanja u rock klubu Route 66, Paromlinska 47. Kviz je ušao u 4. sezonu, igra se i liga. Kotizacije nema, a pobjednik kola osvaja nagradu u obliku hrane i pića. Kviz je općeg znanja, ali kroz njega se promovira rukometni klub Metalac Zagreb i rukomet kao igra, pa se često u kvizu skriva i poneko rukometno pitanje.

PONEDJELJAK - S3ing

Savska 150

Od jeseni 2022. S3ing pub kviz održava se u Bikers Beer Factoryu, ponedjeljkom u 20 sati. Kviz je opće tematike, sastoji se od 2 djela po 20 pitanja, te završnog dijela od 6 pitanja u kojemu bodovi mogu vrijediti dvostruko. Nagrade. Maksinalan broj igrača u ekipi je 5, a kotizacija je 15 kn po osobi.

PONEDJELJAK - Sportoteka

Trg Dražena Petrovića

Sportoteka je sportski kviz u pubu Le Petit Belge na Trgu Dražena Petrovića, ponedjeljkom u 21 sat. Kao sastavljači izmjenjuju se Mario Katušić, Daniel Mršić, Krešimir Rusek i Luka Terzić.

PONEDJELJAK - Virage Pub Kviz

Šetalište 150. brigade HV br. 8

Virage Pub Kviz – ponedjeljkom u 20 sati u Španskom, opći kviz.

PONEDJELJAK - Inquizicija

Vivas Bar Peščenica, Trg Stjepana konzula 2

Inquizicija je klasičan pub kviz općeg znanja čiji se format sastoji od 3 kruga. U svakom krugu nalaze se različite kategorije pitanja (otvorena, asocijacija, klađenje, video pitanja...) Kviz je opuštenog karaktera i pitanja su uvijek raznovrsna. Svake sezone održava se i liga. Maksimalan broj članova u ekipi je četiri, a maksimalan broj ekipa je 24. Kotizacija je 15 kn po članu, a za ekipu od 4 člana kotizacija iznosi 50 kn.

U slučaju da je ponedjeljkom državni praznik, blagdan ili utakmica Hrvatske reprezentacije ili Dinama, kviz se prebacuje na utorak ili srijedu.

Prijave putem FB i instagrama.
FB link: www.facebook.com/pubquiz_inquizicija
IG link: www.instagram.com/inquizcija

PONEDJELJAK - kvizovi by Gs Team

Opatovina 35

Gs Team organizira kviz općeg znanja ponedjeljkom u 20 sati u Craft Roomu na Opatovini. Ekipe su 2 do 4 člana, a kotizacija 2 € po igraču.

Svaku drugu nedjelju u 18 sati u istom lokalu možete odigrati i neki od tematskih kvizova istih autora.

PON, ČET, NED - Dummy Berries Quiz

Koledinečka 1A

Dummy Berries Quiz može se odigrati na tri lokacije u gradu:

- Zug Bar (Iblerov trg 8, ponedjeljkom u 21 sat)

- caffe bar Charlie Chaplin (Koledinečka 1A, četvrtkom u 20:30 sati)

- caffe bar Dvorište (Lošnjska 28, nedjeljom u 20 sati)

Za više informacija o svakom kvizu, provjerite stranicu na linku.

PON, SRI - Žabac pub kviz by Under Pressure

Jarunska ulica 5

Žabac pub kviz, Jarunska 5, ponedjeljkom u 20:30 sati i srijedom u 20:30 sati (igra se liga u dvije divizije - divizija Mirko Miočić i divizija Mladost). Liga ima 30-ak kola i trenutno se igra 3. sezona. Ekipe su od 2 do 5 članova.

UTORAK - Znak - Kviz u Vintage Industrial Baru

Savska cesta 160

Utorkom u 20:00 sati održava se kviz u Vintage Industrial Baru.  Ekipe imaju do četiri člana. Prijave su putem obrasca u FB eventu. Sponzorske i tekuće nagrade za najbolje i najsretnije. Kvizmajstorica je Petra Lypolt.

UTORAK - Ro & Do

Ilica 73/2

Ro & Do  kvizmaster Luka Hranjec svakog utorka u 20:30 sati donosi vam kvizove. Ekipe su 2-4 člana, kotizacija 10 kn po igraču.

UTORAK - Kviz u Fakin Craft Baru

Ul. Grada Vukovara 68

Kviz u Fakin Craft Baru, utorkom u 20 sati

Ekipu čini do 5 igrača, kotizacija 2 € po igraču, nagrade za prva tri mjesta i predzadnje, glavna nagrada burgeri.

UTORAK - IQuiz

Ulica Lavoslava Ružičke 66

IQuiz je kviz općeg znanja u IQ baru na Vrbiku. Od siječnja 2023. ponovno svaki utorak u 20 sati, IQuiz okuplja nekoliko desetaka ekipa, čime se ubraja u masovnije zagrebačke pub kvizove. 3-5 igrača u ekipi, kotizacija 10 € po ekipi.

UTORAK - Legenda

Prilaz Gjure Deželića 15

U Legenda pubu kvizovi se igraju utorkom u 20 sati, osim kad Dinamo igra taj dan, tad se igra u ponedjeljak. Kvizmaster je također legenda - Krešimir Sučević Međeral. Ekipe su max 4 člana, a kotizacija 60 kn po ekipi.

UTORAK - Schlosser quiz

Ilica 16

Schlosser quiz nudi se na dvije lokacije u Centru: Out Garden, Ilica 16, utorkom u 20 sati i Bustan Bar, Varšavska 8, petkom u 19 sati. Na oba kviza ekipe su po 5 članova, a kotizacija 10 kn po igraču.

UTORAK - Nogometni razgovor

Pakoštanska 5

Nogometni razgovor je nogometni kviz koji se održava u Egoist baru na jarunskom placu, utorkom u 20:30 (ponekad srijedom kad je neka bitna utakmica). Kvizmajstor je Mihovil Sopina.

UTORAK - Earodrom

Spunk

Earodrom je jedini auditorni glazbeni kviz u Zagrebu. Održava se svaki drugi utorak u Spunku, a nagrade su tekuće za prvu, drugu i pretposljednju ekipu, kao i sponzorske nagrade kroz mjesečno natjecanje. Kviz organizira zadarski duo: Lea Miletić i Kristijan Ramov.

SRIJEDA - Urbana kviz priča

Trg J. F. Kennedya 6b

Urbana kviz priča svake srijede u 20 sati u prosjeku ima 90 ekipa na paralelnom kvizu na 3 različite lokacije u Zagrebu.

Caffe Bar & Night Club Urban Zagreb, Trg J.F.Kennedya 6b
Excelente Bar, Višnjevac 3
Booze and Blues, Tkalčićeva 84

Kotizacija je 50 kn po ekipi.

SRIJEDA - Trivium kviz @ Inverno

Ulica grada Chicaga 18

Trivium kviz @ caffe bar Inverno, Ulica grada Chicaga 18, Borovje, srijedom u 20 sati. Kviz je krenuo u siječnju 2020. Sastoji se od tri različite runde pitanja iz svih sfera opće kulture. Ekipe se sastoje od 4 igrača, kotizacija iznosi 10 kn po članu ekipe.

Petkom u 19.30 sati Trivium kviz održava se u Šorc baru, Ulica grada Vukovara 236E, Kruge.

SRIJEDA - Kviz u Frki

Lavoslava Ružičke 30A

Kviz u Frki održava se u caffe baru Frka na Vrbiku, srijedom u 20 sati.

ČETVRTAK - Kviz u Spunku

Hrvatske bratske zajednice b.b.

Kviz u Spunku je kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, svaki četvrtak u 20 sati je opći kviz, a igra se i liga. Povremeno srijedom su i tematski kvizovi (npr. Star Trek). Kotizacija je standardno 10 kn po glavi, glava je maksimalno pet u ekipi.

ČETVRTAK - Kalahari

Trg 101. brigade 2

Kalahari u Španskom spada u najstarije kvizove na zapadu grada. Trenutno (listopad 2022.) se igra opći kviz četvrtkom, ali i sportski ponedjeljkom, oba u 20 sati. Primaju max 5 igrača po ekipi, nagrađuju 4 ekipe, a kotizacija je 15 kn po igraču.

ČET, NED, PON - Najgori kviz

Dalmatinska 5

Najgori kviz igra se u Backstageu (Dalmatinska 5) četvrtkom u 20 sati te u Royal Pubu (Selska 153) nedjeljom u 20 sati.

The worst of Najgori kviz igra se u Casualu (Petrinjska 59) četvrtkom u 19 sati te u Sungardenu (Lanište 24) ponedjeljkom u 20 sati.

Kvizmaster je Mauro Dropulić.

ČETVRTAK - Aviator

Drenovačka 2a

U Aviator baru četvrtkom u 20 sati možete odigrati razne tematske kvizove, kao npr. Putujemo Hrvatskom, Alan Ford, Cro Dance itd. U ekipi može biti max 5 članova, a kotizacija je 15 kn po igraču.

ČETVRTAK - Egopedia

Veslačka 17

Egopedia je kviz općeg znanja u Egoist baru, četvrtkom u 20 sati.

ČET, SUB - Vrtuljak

Lanište 1G

Pub Quiz Vrtuljak održava se četvrtkom u 20 sati u caffe baru Karizma na Laništu, a subotom u 20 sati u caffe baru Gard u Dubravi. Kvizmasteri su Valentino Kranjčec i tim.

PETAK - Kviz petkom u Tik Taku

Vukovarska 20

Kviz petkom u Tik Taku u 20 sati. Pub kviz bogate povijesti, nastao nakon čuvenog HDPIO raskola 2012. godine. Do lipnja 2014. igrao se se u kinu Europa, a onda do 2019. u Studentskom centru. U ožujku 2015. zabilježeno je 55 ekipa na kvizu, što je dotad bilo neviđeno. Kviz je "public domain", što znači da ne postoji kotizacija, a autori kviza volontiraju svaki put i izmjenjuju se iz petka u petak u sastavljanju i vođenju. Šank se pobrine da to ne rade na suho, a također i da pobjednici ne ostanu žedni.

PETAK - JFK Kviz

Gundulićeva 34

Grey pub kviz by JFK Kviz, petkom u 20 sati. Pub kviz u samom centru grada, pitanja iz svih mogućih područja i dosega ljudskog i neljudskog znanja. Ekipa mora imati 3-5 članova, a kotizacija je 10 kuna po igraču.

SUBOTA - Kviz subotom u Tik Taku

Ulica grada Vukovara 20

Caffe bar Tik Tak, subotom u 20 sati. Ekipe su do 4 člana. Prijave su isključivo preko obrasca koji se nalazi na FB eventu.

[SKORO SVAKI DAN] - Samo Jedan

Mošćenička 1

Samo Jedan pub kvizovi održavaju se u caffe baru Cherry tree koji je u sklopu Gradskog kazališta Trešnja. Primarno su tematski kvizovi uz par kvizova općega znanja. Svakim nastupom osvajate bodove za Ligu (2 sezone - proljetno/ljetna i jesensko/zimska) kako biste mogli postati prvaci.

[SKORO SVAKI DAN] - Vortex Quiz Factory

Banjolska 24

Vortex Quiz Factory proizvodi kvizove koji se trenutno (listopad 2022.) mogu igrati na 6 lokacija u gradu:

PONEDJELJAK - Impresso, Siget
SRIJEDA - Varadero, Trešnjevka
ČETVRTAK - Harat's, Kaptol
PETAK - Va Bene, Dubrava
NEDJELJA - Out Garden, Centar i Allegri, Malešnica

Svi kvizovi počinju u 20 sati, uglavnom se igraju lige, a univerzalne stvari koje vrijede su:

📌 ekipe do 5 igrača
📌 tri kruga po 15+ pitanja = 66+ pitanja = 99 bodova
📌 kotizacija 15 kn po igraču
 

[SKORO SVAKI DAN] - Kvizilijada

Selska 153

Kvizilijada proizvodi kvizove koji se trenutno (studeni 2022.) mogu igrati na 6 lokacija u gradu:

PONEDJELJAK - Me gusta, Vrbani - sportski
UTORAK - IQ, Vrbik - opći
SRIJEDA - IQ, Vrbik - tematski
ČETVRTAK - Žiraffa, Jurišićeva - opći
NEDJELJA - Royal pub, Trešnjevka - opći

NEDJELJA - KRiP kviz

Avenija Dubrovnik 10

KRip kviz, Metropolis music & billiards club, nedjeljom u 19:30 sati, ali ponekad je i neki drugi dan u tjednu. Kotizacija je 20 kuna po igraču.

Također organiziraju i kvartoveske kvizove:

PONEDJELJAK u 20h - Vivaldi, Knežija i Imperia, Savica
ČETVRTAK u 20h - Coffeeland, Vrbani III

NEDJELJA - Savski mozak: Pub-kviz u Feraxu

Cvjetna cesta 15

Pub kviz Savski mozak, igra se u Feraxu pokraj studentskog doma Cvjetno naselje, nedjeljom u 20 sati. Max 5 igrača u ekipi.

NEDJELJA - Amarena pub kviz

Simona Gregorčiča 8

Nedjeljom u 19 sati možete zaigrati Amarena pub kviz na Črnomercu. Kvizmajstor je Mimo Barbir.

NEDJELJA - Žirastik

Ilica 506

Žirastik pub kviz održava se nedjeljom u 19.45 u caffe baru DeGusto u Vrapču. Ekipe 2-5 članova, kotizacija 10 kn po igraču.

Rock kviz Hard Place

Hrvatske bratske zajednice 4

Rock kviz Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4, jednom mjesečno (obično srijeda) u 20 sati. Igra 10-15 ekipa po 5 igrača. Participacije nema. Kvizmajstor je Igor Gabor, jedan od HRT-ovih urednika za kvizaška pitanja.