Zagreb

Kviz petkom u SC-u

Savska cesta 25

Kviz petkom u klubu Studentskog centra, Savska 25 u 20 h. Do lipnja 2014. igralo se u kinu Europa. Jedan od najstarijih kvizova u državi i svojedobno najmasovniji. Rekord je iz ožujka 2015. s 55 ekipa, što znači preko 250 igrača. Participacije nema, a nagrade su upadi na događanja u organizaciji SC-a, kao i konzumacije na šanku. Posebnost je što svaki put sastavlja kviz druga ekipa.

Znak - Kviz u Vintage Industrial Baru

Savska cesta 160

Utorkom u 20:30 sati održava se izuzetno popularan i posjećen pub kviz u Vintage Industrial Baru. Veliki prostor i dobra atmosfera na kvizu su zagarantirani. Ekipe imaju do četiri člana, nagrađuju se tri najbolje. Prijava nema, samo se treba pojaviti. Kvizmajstorica je Petra Lypolt.

Filmski / glazbeni kviz u Grifu

Savska 160

Ponedjeljkom u 20 sati izmjenjuju se filmski i glazbeni kvizovi u Grifu u prekrasnom novouređenom prostoru. Kviz je po mjeri za sve ljubitelje filma, serija i svega što ih prati, odnosno glazbe. Nagrađuju se najbolje tri ekipe.

Ro & Do

Ilica 73/2

Ro & Do bistro u srcu Zagreba, tik do Britanskog trga, srijedom u 20:00 sati. Opći kvizovi na hrvatskom te povremeno na engleskom jeziku. Organizira Denis Dragojević i Ćelave srdele. Ekipe imaju do 4 člana.

Kviz subotom u Tik Taku

Ulica grada Vukovara 20

Caffe bar Tik Tak, subotom u 20 sati, Ekipe su do 4 člana, nagrađuju se prva tri tima, obilno i tekuće. Prijave preko interneta - te rezervacije vrijede do 19:30h, a nakon toga ako ostane slobodnih mjesta, popunjavaju se ekipana koje se nisu prijavile. 

Bourbon kviz

Zelinska 7

Caffe bar Bourbon, iza FER-a, srijedom u 20 sati. Kotizacija je 10 kuna po igraču s maksimalno njih 5 u ekipi. Otvoreno za sve, na svakom kvizu nagrađuju se najbolje ekipe bocama žestice, a redovni posjetitelji usput sudjeluju u ligi, ali to nije obavezno ako planirate povremene dolaske.

Casper pub kviz

Trakošćanska 3

Caffe bar Casper, Trakošćanska 3, ponedjeljkom u 20 sati. Kalodont, ABC pitalice, asocijacija, premetaljka, rizik pitanja... Ekipe su max 5 članova, a dijeli se jumbo pizza, 3x runde pića, besplatan bilijar. Kvazmajstor je Mimo Barbir.

Cultni kviz

Strojarska 18

Culto Bar, Strojarska 18, srijedom u 19:30 sati. Kviz se sastoji od 4 rubrike po 12 pitanja. Pitanja mogu biti audio-vizualnog karaktera. Ekipu mogu činiti od jedne do 4 osobe. Participacija po članu ekipe iznosi 10 kn. Sponzorske nagrade za prvo i drugo mjesto. Kvizmistres je Ana Kolobarić.

Don Quijote

Crvenog križa 35

Don Quijote - craft & wine club, Crvenog križa 35, svakog ponedjeljka u 20:30 h. Opći kviz znanja, ekipe od 3-4 igrača. Odlična zabava, ugodna atmosfera i sve to uz bogatu ponudu craft piva. Participacije nema, a nagrade su izdašne – poklon bonovi za konzumaciju u Don Quijoteu, poklon paketi craft piva i pizze. Naravno, tu je i prijenosni pehar!

Glazbeni kviz Earodrom

Paromlinska 47

Glazbeni kviz Earodrom, Route 66, utorkom u 20:30 sati. Kviz je poseban po tome što je isključivo auditoran. Puštaju se pjesme i postoje kategorije (naziv izvođača, pjesme, dueti, original/obrada, drzava izvodača, film/serija i album). Stane max 9 ekipa u prostor. Format je mjesečna liga, nagrade na kraju mjeseca su sponzorske i tekuće, a po tjednoj bazi nagrade su jeftinija pića za prve tri ekipe. Bitno za naglasiti: kviz je čista kopija zadarskog glazbenog kviza Britko uho, budući da ga rade Zadrani koji su prijatelji s tamošnjim organizatorima.

Green pub kviz

Podsusedski trg 1

Green pub, Podsused, četvrtkom u 19:30 sati.
- do 4 člana u ekipi
- nagrade na svakom kvizu
- nagrada za najbolju i utješna za posljednjeplasiranu ekipu (ako si dvaput za redom posljednji onda utješnu osvaja pretposljednja ekipa)
- kvizmaster Ante Vukelić

IQuiz

Ulica Lavoslava Ružičke 66

IQuiz u IQ baru, utorkom u 20 sati. Ekipe do 5 članova, kotizacija 10 kn po članu, najbolji se nagrađuju. Kvizmaster je mlada nada hrvatskog kviza, Borna Škrlec i njegova ekipica.

JFK Kviz

Maksimirska 94

Kviz u La Poa by Europe by JFK Kviz, ponedjeljkom u 20 sati. Kviz se sastoji od tri kruga, pitanja su iz svih područja. Ekipa mora imati 3-5 članova, a kotizacija je 10 kuna po igraču.

KRiP kviz

Avenija Dubrovnik 10

KRip kviz, Metropolis music & billiards club, nedjeljom u 19:30 sati, ali ponekad je i neki drugi dan u tjednu. Kotizacija je 20 kuna po igraču, a nagrade su sponzorske.

KSFF

Filozofski fakultet

KSFF, Filozofski fakultet utorkom u 20h – 30-ak igrača u peteročlanim ekipama. Postoji od 2008. čime je najstariji aktivni pub kviz u državi. Onaj Booksin/HDPIO-v je ukupno stariji, ali ne postoji više.

Kviz u Milji

Frankopanska 22

Kviz u Milji, Frankopanska 22, utorkom u 21 sat. Ekipe se sastoje od najviše 5 igrača, obavezna prijava na Facebook stranici Kviz u Milji zbog navale iz tjedna u tjedan i vrlo ograničenog prostora. Kotizacija je 10 kn, a nagrađuju se prvo i predzadnje mjesto. Kviz se održava od siječnja 2019.

Kalahari

Trg 101. brigade 2

Kalahari, Trg 101. brigade 2 u Španskom, četvrtkom (osim ako Dinamo igra četvrtkom, onda je kviz petkom) u 20:30 sati. U ekipi može biti maksimalno 4 igrača, s tim da mora biti barem jedna žena u ekipi. Kviz se sastoji od 30 pitanja, podijeljen je na 3 kruga.
Prvi krug: 15 pitanja/15 bodova
Drugi krug: 5 ABCD pitanja, 5 pitanja po 2 boda, ukupno 15 bodova
Treći krug: 7 tema, igra ih se 5, postoje načini na koji se teme izbacuju, svaka tema nosi 4 boda, ukupno 20 bodova.
Igra se i liga, liga traje 20 kola + playoff.
Nema prijava, nema kotizacija, rezervirana mjesta imaju ekipe koje su na prošlom kvizu završile u top 3, a pobjednička ekipa dobiva rundu pića i jumbo pizzu.

Kviz u Koti by Tvornica kvizova

Medulićeva 20

Caffe bar Kota, Medulićeva 20, svaku drugu subotu u 20 sati. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača. Igra se u dvije runde od 20-ak općih pitanja između kojih je pauza. Kviz ima lakših i težih pitanja, stranih i domaćih – u svakom slučaju, uvijek za svakoga ponešto. Kotizacije nema, a najbolje tri ekipe, kao i predzadnja, nagrađuju se.

Kviz u Spunku

Hrvatske bratske zajednice b.b.

Spunk, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, svake druge srijede u 20 sati je filmski, a svaki četvrtak u 20 sati je opći (tu se igra i liga). Povremeno srijedom su i specijalni kvizovi (npr. Star Trek). Upad je standardno 10 kn po glavi, glava je maksimalno pet u ekipi. Osvajače prva tri mjesta očekuju simbolične tekuće i filmske nagrade.

Procaffe Quiz

Tkalčićeva 54

Procaffe Quiz, Tkalčićeva 54, utorkom u 19 sati. 4 igrača u timu. Nagrade tekuće, ali nekad su to i kape, majice i ostalo. Pitanja zabavna, iz svih područja, neka čak i enigmatska. Kvizmajstor je Luka Deranja.

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner

Teslina 7

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner, trenutno u Thaliji, ponedjeljkom u 19 sati. Kviz postoji od proljeća 2009. i iako je promijenio nekoliko lokacija, spada među najdugovječnije u Hrvatskoj. Igra 15-ak ekipa po 5 igrača. Participacija je 30 kn po ekipi, odnosno 6 kn po igraču.

Moby Dick kviz by Under Pressure

Vladimira Varićaka 12

Moby Dick, Vladimira Varićaka 12, Sloboština, četvrtkom u 20:30 sati. Igra se liga u ekipama 2-5 igrača. Kotizacije nema, a nagrade postoji i za pojedini kviz i za cijelu sezonu.

Pub kviz by JT

Savska cesta 83

Caffe Bar New Kazan, Savska cesta 83, četvrtkom u 20 sati.

Svaka prijavljena ekipa može imati 2-4 člana. Za sudjelovanje na kvizu plaća se kotizacija od 10 kn po igraču. Najbolje 3 ekipe se nagrađuju. Kvizmaster je Jure Trutanić.

Pub kviz u Valensu

Vlaška 79

Caffe bar Valens, Vlaška 79, subotom u 20 sati. Ekipe do 4 igrača, kotizacija 10 kn po igraču, nagrade za pobjedničku ekipu.

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu

Trnsko 25

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu, petkom u 20 sati. Igra se liga i igra 15-20 petočlanih ekipa bez kotizacije i za sponzorske nagrade. Igre su različito koncipirane, a kvizmaster Sven Šijak na momente je dosta zabavan :)

Pub kviz u Klubu Šibenčana

Baruna Trenka 3

Klub Šibenčana, Baruna Trenka 3, četvtrkom u 20 sati. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača, participacija 10 kn po igraču. Pobjednici imaju gajbu piva na šanku, a drugi i treći rundu. U sezoni 2018/2019 igra se liga sa 17 ekipa. Sastavljači se izmjenjuju svaki tjedan.

Trivium kviz

Ulica grada Chicaga 18

Trivium kviz, Ulica grada Chicaga 18, Borovje, četvrtkom u 20 sati. Kviz je krenuo u siječnju 2020. Sastoji se od tri različite runde pitanja iz svih sfera opće kulture. Ekipe se sastoje od 4 igrača, kotizacija iznosi 10kn po članu ekipe, a nagrade su predviđene za prva dva mjesta i razlikovati će se iz tjedna u tjedan.

Rock kviz Hard Place

Hrvatske bratske zajednice 4

Rock kviz Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4, jednom mjesečno (obično srijeda) u 20 sati. Igra 10-15 ekipa po 5 igrača. Participacije nema. Kvizmaster je Igor Gabor.

Savski mozak

Selska cesta 217

Pub kviz Savski mozak, igra se u Feraxu pokraj SD Cvjetno naselje.

Sheridan’s pub

Savska cesta 36

Sheridan’s pub, srijedom u 20 sati. Vodi ga vlasnik puba, rođeni Irac, na engleskom naravno. Ekipe su do 5 igrača, kotizacije nema.

Virage Pub Kviz

Šetalište 150. brigade HV br. 8

Virage Pub Kviz – ponedjeljkom u 20:30 sati. Ekipe su do 5 članova, a kotizacija 5 kn po članu. Pobjednička ekipa osvaja jumbo pizzu, a drugoplasirana rundu pića po izboru. Igra se u 3 kruga.

Žabac pub kviz by Under Pressure

Jarunska ulica 5

Žabac pub kviz, Jarunska 5, ponedjeljkom u 20:30 sati i srijedom u 20:30 sati (igra se liga u dvije divizije - divizija Mirko Miočić i divizija Mladost). Liga ima 30-ak kola i trenutno se igra 3. sezona. Ekipe su od 2 do 5 članova, a kotizacije nema. Pobjednike lige očekuju vrijedne nagrade, a postoje i nagrade za pobjednike svakog pojedinačnog kviza.