Zagreb

Kviz petkom u SC-u

Savska cesta 25

Kviz petkom u klubu Studentskog centra, Savska 25 u 20 h. Do lipnja 2014. igralo se u kinu Europa. Jedan od najstarijih kvizova u državi i svojedobno najmasovniji. Rekord je iz ožujka 2015. s 55 ekipa, što znači preko 250 igrača. Participacije nema, a nagrade su upadi na događanja u organizaciji SC-a, kao i konzumacije na šanku.

Znak - Kviz u Vintage Industrial Baru utorkom

Savska cesta 160

Svaki utorak u 20:30h održava se vrlo popularan i posjećen pub kviz u Vintage Industrial Baru. Ekipe imaju do četiri člana, nagrađuju se tri najbolje.

Pub kviz u Ro&Do srijedom

Ilica 73/2

Ro&Do na Britancu - Kviz se održava svake druge srijede, razne tematike. Kotizacija je 10 kn, nagrade su tekuće - za prvo i drugo mjesto, te još za dvije ekipe koje nisu na prva dva mjesta i koje se izvlače.

Kviz subotom u Tik Taku

Vukovarska 20

Subotom u caffe baru Tik Tak  u 20h, kviz općeg znanja. Ekipe su do 4 člana, nagrađuju se prva tri tima, obilno i tekuće. Nema prijava, samo se treba pojaviti.

Ladies Only Pub Quiz

Cafe Gymnasium

Ladies Only Pub Quiz je kviz lifestyle tematike isključivo za žene koji Hrvatski kviz savez organizira u suradnji s portalom Žena.hr. Održava se jednom mjesečno, ekipe su do 4 članice, kotizacija je 25kn, sve sudionice dobivaju poklon pakete, a prva tri tima bogate nagrade. Sav prihod od kotizacija ide u humanitarne svrhe.

Celuloid u Vinylu - filmski kviz

Bogovićeva 3

Filmski i TV kviz "Celuloid u Vinylu" održava se jednom mjesečno, obično ponedjeljkom. Napravljen za za sve ljubitelje celuloida i svega što ga prati, najbolje tri ekipe se nagrađuju, nagrade su sponzorske.

Pub kviz u Rebuy Stars Cabaretu

Avenija Većeslava Holjevca 62

Pub kviz općeg znanja održava se u Rebuy Stars Cabaretu u centru Supernova u Buzinu, svaka 2 tjedna. Kviz se održava u elegantnom okružju, svi posjetitelji dobivaju grickalice i vaučere za igranje na automatima. Prva tri mjesta nose nagrade u visini od 3400 kuna, a tu su i nagradne igre i nešto za pretposljednje mjesto.

Sunshine Inn - sportski kviz subotom

Poljička ulica 4

Kviz se održava svake subote u kafiću Sunshine Inn, isključivo je tema sport. Više informacija potražite na linku.

KOZa

Avenija Dubrovnik 10

KOZa, Metropolis music & billiards club, nedjeljom u 19 sati, ali ponekad je i neki drugi dan u tjednu. Svaki mjesec održavaju se četiri KOZe: dvije opće i dvije specijalističke (Igra prijestolja, Harry Potter, Star Trek, sport, …). Kotizacija je 20 kuna po igraču, a nagrade su sponzorske i dosta izdašne. Nekad se održava i drugim danom, pa treba pratiti web ili FB. Aktualni državni rekorderi sa 74 ekipe na kvizu 11.03.2018.

Supersportski kviz

Stupnička 8

Caffe bar Madison – svakog ponedjeljka u 20.15h. Četveročlane ekipe igraju ligu.

KSFF

Filozofski fakultet

KSFF, Filozofski fakultet utorkom u 20h – 30-ak igrača u peteročlanim ekipama. Postoji od 2008. čime je najstariji aktivni pub kviz u državi. Onaj Booksin/HDPIO-v je ukupno stariji, ali ne postoji više.

Taban Sunday Quiz

Tkalčićeva 82

Taban Sunday Quiz, nedjeljom u 19h. Kviz je krenuo u studenom 2015. Max 4 igrača po ekipi, kotizacija 10 kn po igraču, a igra se za tekuće nagrade. Kviz s dozom osebujnog humora by Luka Deranja.

Kalao bar

Sloboština

Kalao Bar, Sloboština, subotom u 20 h. Format je ligaški, za prvu sezonu 10 kola. Igra 11 ekipa, a 9 od njih 11 su s kvarta. Cilj je bio da se stvori jedan “zdravi” rivalitet na kvartu među ekipama. 50-ak pitanja, 2 kruga, nema participacije, po ekipi može biti 4 igrača. Nagrade za svaki pojedinačni kviz su sponzorske: majice, kape, šalovi, krigle, bedževi, otvarači, privjesci itd. Glavna nagrada za najbolju ekipu nakon 10 kola bi bila večera u nekom restoranu.

Bourbon kviz

Zelinska 7

Caffe bar Bourbon, iza FER-a, srijedom u 20 sati. Kotizacija je 10 kuna po igraču s maksimalno njih 5 u ekipi. Otvoreno za sve, na svakom kvizu nagrađuju se najbolje ekipe bocama žestice, a redovni posjetitelji usput sudjeluju u ligi, ali to nije obavezno ako planirate povremene dolaske.

Don Quijote

Don Quijote - Crvenog križa 35

Don Quijote, Crvenog križa 35, svakog ponedjeljka u 20:30 h. Opći kviz znanja, ekipe od 2-4 igrača. Odlična zabava, ugodna atmosfera i sve to uz bogatu ponudu craft piva. Participacije nema, a nagrade su izdašne (osvajaju ih i drugoplasirani!) – poklon bonovi za konzumaciju u Don Quijoteu, poklon paketi craft piva i pizze. Naravno, tu je i prijenosni pehar!

Under pressure pub kviz – Mr. Jack

Stenjevečka 8a

Under pressure pub kviz – Mr. Jack, Stenjevečka 8a, subotom u 20 h. Kviz ide od ožujka 2015. i igra se ligaški format, trenutno treća sezona. U toplijem dijelu godine igra se na otvorenom. Participacije nema, ali zato ima sponzorskih nagrada, kao i tombola za sve sudionike i gratis pizza za svaku ekipu! Kapacitet je 20 ekipa s 2-5 članova.

Under Pressure pub kviz Žabac

Caffe Bar Žabac - Jarunska ulica 5

Under pressure pub kviz – Žabac - utorkom u 20 h. Kviz je besplatan i igra se ligaški sistem iz tjedna u tjedan i tako nekih cca 25 kvizova. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Postoje i nagrade za pobjednike svakog pojedinačnog kviza.

Under pressure Pub kviz – Goldfinger

caffe bar Goldfinger na stadionu NK Inter

Under pressure Pub kviz – Goldfinger, caffe bar Goldfinger na stadionu NK Inter. Igra se ligaški format (4. sezona), i to u dvije divizije, budući da je zainteresiranost ogromna. 18 ekipa igra u četvrtak, drugih 18 u petak. Ekipe su 2-5 članova. Kviz je pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića. Kotizacije nema.

Spunk

Hrvatske bratske zajednice b.b.

Spunk, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, četvrtkom u 20h izmjenjuju se filmski i opći kviz, a svaku prvu srijedu u mjesecu je i glazbeni kviz by Tvornica kvizova. Upad je standardno cenera po glavi, glava je maksimalno pet u ekipi. Osvajače prva tri mjesta očekuju simbolične tekuće i filmske nagrade.

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu

Trnsko 25

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu, petkom u 20 h. Igra se liga i igra 15-20 petočlanih ekipa bez participacije i za sponzorske nagrade. Igre su različito koncipirane, a kvizmaster Sven Šijak na momente je dosta zabavan :)

Jazz Caffee Forum - Sesvete

Ninska 3

Jazz Caffee Forum, Ninska 3, četvrtkom u 20 h. Kviz općeg znanja, igra 15-ak ekipa od 2 do 4 igrača. Prvi i predzadnji tim se nagrađuju, nagrade su jestive i tekuće. U pauzi je još jedna nagradna igra, pokloni su različiti.

Norris Cafe

Oreškovićeva 19

Norris Cafe, četvrtkom u 20h. Ekipe 2-5 članova, kotizacija 10 kn po igraču. Kviz priprema sjajna ekipa pub kvizaša iz Jadran Filma. Prva nagrada, konzumacija u protuvrijednosti 200kn, druga nagrada konzumacija u iznosu od 100 kn, nagrade osigurava Grill & Pizza Šestica.

Virage Pub Kviz

Šetalište 150. brigade HV br. 8

Virage Pub Kviz – ponedjeljkom u 20:30 h. Ekipe su do 5 članova, a kotizacija 5 kn po članu. Pobjednička ekipa osvaja jumbo pizzu, a drugoplasirana rundu pića po izboru. Igra se u 3 kruga.

Rock kviz Hard Place

Hrvatske bratske zajednice 4

Rock kviz Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4, jednom mjesečno u 20 h. Igra 10-15 ekipa po 5 igrača. Participacije nema.

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner

Teslina 7

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner, trenutno u Thaliji, ponedjeljkom u 19h. Kviz postoji od proljeća 2009. i bio je na više lokacija do sad: Soba, No sikiriki, Baredo, Kava Tava, Pitch. Igra 15-ak ekipa po 5 igrača. Participacija je 30 kn po ekipi, odnosno 6 kn po igraču.

Sheridan’s pub

Savska cesta 36

Sheridan’s pub, srijedom u 20h. Vodi ga vlasnik puba, rođeni Irac, na engleskom naravno. Igra 40-ak igrača u 5-članim ekipama u jako malom prostoru.

Kviz u Jadran Filmu

Jadran Film

Kviz u Jadran Filmu, Dubrava, petkom u 20 h. Igra max 5 igrača u ekipi, a kapacitet je točno 22 ekipe. Participacija je 10 kn po igraču, a nagrade su simbolične (knjige, DVD-i s filmovima itd.).

Fakin Craft Bar - Tvornica kvizova

Ulica Grada Vukovara 68

Fakin Craft Bar, četvrtkom u 20h. Opći kviz u pivničkoj atmosteri. Kotizacija je 10 kn, a nagrade su također pivske: runde, poklon paketi, čaše i sl.

Pub kviz u Klubu Šibenčana

Baruna Trenka 3

Klub Šibenčana, četvtrkom u 20 h. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača, participacija 10 kn po igraču. Pobjednici imaju gajbu piva na šanku, a drugi i treći rundu.

Glazbeni kviz Earodrom

Ilica 8

Glazbeni kviz Earodrom, caffe bar Vespa, utorkom u 20:30 sati. Kviz je poseban po tome što je isključivo auditoran. Puštaju se pjesme i postoje kategorije (naziv izvođača, pjesme, dueti, original/obrada, drzava izvodača, film/serija i album). Stane max 9 ekipa u prostor. Format je mjesečna liga, nagrade na kraju mjeseca su sponzorske i tekuće, a po tjednoj bazi nagrade su jeftinija pića za prve tri ekipe. Bitno za naglasiti: kviz je čista kopija zadarskog glazbenog kviza Britko uho, budući da ga rade Zadrani koji su prijatelji s tamošnjim organizatorima.

Caffe bar Valens

Vlaška 79

Caffe bar Valens - sportski kviz srijedom (klizni termin, nekad u 19h, nekad u 20h, pronaći na FB), opći kviz subotom u 19:30h. Ekipe od 4 igrača. Kotizacija 10kn po igraču. Grickalice za sve, a tekuće nagrade za najbolje.

Cultni kviz

Strojarska 18

Culto Bar, srijedom u 19:30h. Kviz se sastoji od 4 rubrike po 12 pitanja. Pitanja mogu biti audio-vizualnog karaktera. Ekipu mogu činiti od jedne do 4 osobe. Participacija po članu ekipe iznosi 10 kn. Sponzorske nagrade za prvo i drugo mjesto. Quizmistress Ana Kolobarić.

Savski mozak

Selska cesta 217

Pub kviz Savski mozak, igra se u Zagsu, kotizacije nema, a nagrade su gastro-tekuće.

Urban kviz ponedjeljkom

Trg J. F. Kennedya 6b

Caffe Bar & Night Club Urban Zagreb, preko puta Ekonomskog fakulteta, ponedjeljkom u 20 sati. Kviz općeg znanja. Igra se u ekipama od najviše pet igrača (može i više, ali onda se igra izvan konkurencije), a kotizacija iznosi 10 kn po igraču.

History pub kviz

Ulica Ivana Tkalčića 68

History Village - ponedjeljkom u 20 sati, opći kviz koji radi JFK Kviz ekipa. Iznos kotizacije je 10 kn po članu, a ekipa može imati 2-5 članova.

Kalahari

Trg 101. brigade 2

Kalahari, četvrtkom u 20:30h igra se se igra opći, a ponedjeljkom u 20:30h sportski kviz. Može se nastupati samostalno ili u ekipi do maksimalno 4 igrača. Za opći kviz je dodatno pravilo da igra barem jedna igračica. Ima cca 30 pitanja, a nema određeno koliko je maksimalno / minimalno bodova po svakom kvizu. Participacije nema, a nema ni rezervacija mjesta. Pobjednici kviza dobivaju jumbo pizzu i rundu cuge od vlasnika. Na sportskom kvizu u sezoni 2015/2016 igrala se liga od 10 timova.

Kviz-o-rama u Šesnaestici

Ozaljska 16

U ovoj godini portal Kulturpunkt održat će seriju od četiri pub kviza. Kotizacije nema, a pića će biti u umjerenim količinama :)
Nagrade za pobjednički tim dodjeljuju se u suradnji s nakladnikom Sandorf koji poklanja paket knjiga i sa Zagreb Film Festivalom

Kviz u Koti - Tvornica kvizova

Medulićeva 20

Caffe bar Kota - svaku drugu subotu u 20h. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača. Igra se u dvije runde od 20-ak općih pitanja između kojih je pauza. Kviz ima lakših i težih pitanja, stranih i domaćih – u svakom slučaju, uvijek za svakoga ponešto.

Industry concept bar - Tvornica kvizova

Dudovec 47 (Stenjevec)

Industry Concept Bar, Dudovec 47 (Stenjevec), četvrtak u 20 h. Ekipe su max 4 igrača, kotizacija 10 kn po igraču. Nagrade su fina vina i craft piva. Prvo mjesto ima i platu. Kviz priprema Tvornica kvizova.

Gorička alternativna scena G.A.S.

Kneza Branimira 2

Gorička alternativna scena G.A.S. organizira kvizove u Irish pubu svakih nekoliko tjedana u 20.30 sati. Ekipe su četveročlane, a prve dvije dobivaju tekućine sa šanka.

Sportski pub kviz by Zaprešić pub kviz

Macchiato, Trg Ivana Pavla II.

Sportski pub kviz by Zaprešić pub kviz, Macchiato, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), nedjeljom u 22.15. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Sistem nije ligaški nego u obliku dvoboja. Međusobno igraju ekipe ili pojedinci koji se prethodno dogovore i klade u rundu pića.

Macchiato pub kviz by Zaprešić pub kviz

Macchiato, Trg Ivana Pavla II.

Macchiato pub kviz by Zaprešić pub kviz, Macchiato, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), nedjeljom u 20 h. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Natječe se 10 četveročlanih ekipa. Kotizacije nema. Nagrade su pizze, pive, rakije i sponzorske nagrade.

Zaprešić pub kviz

Garden, Trg dr. Franje Tuđmana

Zaprešić pub kviz, Garden, Trg dr. Franje Tuđmana, četvrtkom i subotom u 20 h. Najstariji i najmasovniji zaprešićki pub kviz. U sezoni igra ukupno 55 ekipa.  Do sad je održano 199 pub kvizova u 8 sezona. Centralni događaj sezone odvija se u Gardenu. Zbog velikog interesa ekipe su podijeljene u 2 skupine. U Gardenu igra ukupno 34 peteročlanih ekipa. U završnici igra 20 ekipa. Kotizacije nema, ali ima sponzorskih nagrada i tombola.

Pub kviz triatlon by Zaprešić pub kviz

Koala, Trg Ivana Pavla II.

Pub kviz triatlon by Zaprešić pub kviz, Koala, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), petkom u 20 h. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Igra 10 četveročlanih ekipa. Kotizacije nema. Nagrade su tekuće i sponzorske. Sve ekipe dobivaju besplatan roštilj.

IQuiz

Ulica Lavoslava Ružičke 66

IQuiz - utorkom u 20h u IQ baru (Vrbik, blizu FSB-a). Ekipe do 5 članova, kotizacija 10 kn po osobi, pitanje od lovca u svakom kvizu i dobre nagrade. Quizmaster: Borna Škrlec