Zagreb

KSFF

Filozofski fakultet

KSFF, Filozofski fakultet utorkom u 20 h – 30-ak igrača u 5-članim ekipama. Postoji od 2008. čime je najstariji aktivni pub kviz u državi. Onaj Booksin/HDPIO-v je ukupno stariji, ali ne postoji više.

Virage Pub Kviz

Caffe bar Virage - Šetalište 150. brigade HV br. 8 

Virage Pub Kviz – ponedjeljkom u 20:30 h. Ekipe su do 5 članova, a kotizacija 5 kn po članu. Pobjednička ekipa osvaja jumbo pizzu, a drugoplasirana rundu pića po izboru. Igra se u 3 kruga.

Supersportski kviz

Caffe bar Madison - Stupnička 8

Supersportski kviz – svakog ponedjeljka u 20.15 h. Četveročlane ekipe igraju.

Under Pressure pub kviz Žabac

Caffe Bar Žabac - Jarunska ulica 5

Under pressure pub kviz – Žabac - utorkom u 20 h. Kviz je besplatan i igra se ligaški sistem iz tjedna u tjedan i tako nekih cca 25 kvizova. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Postoje i nagrade za pobjednike svakog pojedinačnog kviza.

TaTu kviz

Hostel Taban, Tkalčićeva 82

TaTu Kviz, Hostel Taban, Tkalčićeva 82 utorkom u 20 h. Svaki DRUGI utorak. Nekad je tematski kviz, nekad opći, ali uvijek kviz s dozom vica i humora koji krasi Taban Sunday Quiz i Bourbon Kviz čiji su osnivači i stvorili TaTu Kviz. Kotizacija 10 kn po igraču. Ekipe s najviše 4 člana. Može i više, ali onda se odričete nagrada koje su u tekućem obliku za nekoliko najboljih ekipa, predzadnju ekipu i ekipu s najboljim imenom na kvizu.

Glazbeni kviz Earodrom

caffe bar Vespa - Ilica 8

Glazbeni kviz Earodrom, caffe bar Vespa, Ilica 8, utorkom u 20:30. Kviz je poseban po tome što je isključivo auditoran. Puštaju se pjesme i postoje kategorije (naziv izvođača, pjesme, dueti, original/obrada, drzava izvodača, film/serija i album). Stane max 9 ekipa u prostor. Format je mjesečna liga, nagrade na kraju mjeseca su sponzorske i tekuće, a po tjednoj bazi nagrade su jeftinija pića za prve tri ekipe. Bitno za naglasiti: kviz je čista kopija zadarskog glazbenog kviza Britko uho, budući da ga rade Zadrani koji su prijatelji s tamošnjim organizatorima.

Sheridan’s pub

Sheridan’s pub, Savska 36

Sheridan’s pub, Savska 36, kod HO-TO tornja srijedom u 20 h. Vodi ga vlasnik puba, rođeni Irac, na engleskom naravno. Igra 40-ak igrača u 5-članim ekipama u jako malom prostoru.

Bourbon kviz

Caffe bar Bourbon - Zelinska 7

Bourbon Kviz, Zelinska 7, iza FER-a, srijedom u 20 sati. Kotizacija je 10 kuna po igraču s maksimalno njih 5 u ekipi. Otvoreno za sve, na svakom kvizu nagrađuju se najbolje ekipe bocama žestice, a redovni posjetitelji usput sudjeluju u ligi, ali to nije obavezno ako planirate povremene dolaske.

Cultni kviz

Culto Bar, Strojarska 18

Cultni kviz, Culto Bar, Strojarska 18, srijedom u 19:30 h. Kviz se sastoji od 4 rubrike po 12 pitanja. Pitanja mogu biti audio-vizualnog karaktera. Ekipu mogu činiti od jedne do 4 osobe. Participacija po članu ekipe iznosi 10 kn. Sponzorske nagrade za prvo i drugo mjesto.

Tvornica kvizova

Šubićeva 2 

Tvornica kvizova - utorkom u 20 h. Izmjenjuju se glazbeni, filmski, sportski, popkulturni i opći kviz. Igra 20-ak ekipa po 4 igrača. Participacija je 10 kn po igraču, a nagrade su razni koncerti u istom prostoru.

KOZa

Metropolis, Avenija Dubrovnik 10

KOZa by FAK filmski portal, Metropolis, Avenija Dubrovnik 10, nedjeljom u 19 h. Svaki mjesec održavaju se četiri KOZe: dvije opće i dvije specijalističke (Igra prijestolja, Harry Potter, Star Trek, sport, …). Kotizacija je 20 kuna po igraču, a nagrade su sponzorske i dosta izdašne. Nekad se održava i drugim danom, pa treba pratiti web ili FB.

Rock kviz Hard Place

Hrvatske bratske zajednice 4

Rock kviz Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4, jednom mjesečno u 20 h. Igra 10-15 ekipa po 5 igrača. Participacije nema.

Gorička alternativna scena G.A.S.

Irish Pub

Gorička alternativna scena G.A.S. organizira kvizove u Irish pubu svakih nekoliko tjedana u 20.30 h. Ekipe su četveročlane, a prve dvije dobivaju tekućine sa šanka.

Klub Šibenčana

Klub Šibenčana, Baruna Trenka 3

Klub Šibenčana, Baruna Trenka 3, četvtrkom u 20 h. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača, participacija 10 kn po igraču. Pobjednici imaju gajbu piva na šanku, a drugi i treći rundu.

Žuti petak u Famous Baru

Famous Bar - Savska 129

Žuti petak u Famous Baru, Savska 129, u 19 h. Zove se “Žuti petak” jer je Ožujsko pivo (uz club Roko) sponzor. 2-4 igrača su u ekipi, a participacija po igraču 10 kuna. Nagrade dobivaju prve 3 ekipe, plus utješna nagrada za predzadnju.

Kalahari

Trg 101. brigade 2 (Špansko)

Kalahari, Trg 101. brigade 2 (Špansko) u 20.30 h. Četvrtkom se igra opći, a PONEDJELJKOM sportski kviz. Može se nastupati samostalno ili u ekipi do maksimalno 4 igrača. Za opći kviz je dodatno pravilo da igra barem jedna igračica. Ima cca 30 pitanja, a nema određeno koliko je maksimalno / minimalno bodova po svakom kvizu. Participacije nema, a nema ni rezervacija mjesta. Pobjednici kviza dobivaju jumbo pizzu i rundu cuge od vlasnika. Na sportskom kvizu u sezoni 2015/2016 igrala se liga od 10 timova.

Spunk filmski kviz

Hrvatske bratske zajednice b.b. (kod NSB-a)

Spunk filmski kviz, Hrvatske bratske zajednice b.b. (kod NSB-a), svaki drugi četvrtak u 20 h. Upad je standardno cenera po glavi, glava je maksimalno pet u ekipi. Osvajače prva tri mjesta očekuju simbolične tekuće i filmske nagrade.

Industry concept bar

Dudovec 47 (Stenjevec)

Industry Concept Bar, Dudovec 47 (Stenjevec), četvrtak u 20 h. Ekipe su max 4 igrača, kotizacija 10 kn po igraču. Nagrade su fina vina i craft piva. Prvo mjesto ima i platu. Kviz priprema Tvornica kvizova.

Norris Cafe

Oreškovićeva 19

Norris Cafe, Oreškovićeva 19 u 20.30 h. Ekipe 2-5 članova, kotizacija 10 kn po igraču. Kviz priprema sjajna ekipa pub kvizaša iz Jadran Filma. Prva nagrada, konzumacija u protuvrijednosti 200kn, druga nagrada konzumacija u iznosu od 100 kn, nagrade osigurava Grill & Pizza Šestica.

Fakin Craft Bar

Fakin Craft Bar - Grada Vukovara 68

Fakin Craft Bar, Grada Vukovara 68, četvrtkom u 20 h. Kviz priprema Tvornica kvizova, pa izgleda isto kao i u Tvornici utorkom.  Nagrade su pivske: runde, poklon paketi, čaše i sl.

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu

Trnsko 25

Mr. Knowledge – Kviz u Mravu, Trnsko 25, petkom u 20 h. Igra se liga i igra 15-ak petočlanih ekipa bez participacije i za sponzorske nagrade.

Kviz u Jadran Filmu

Jadran Film

Kviz u Jadran Filmu, Dubrava, petkom u 20 h. Igra max 5 igrača u ekipi, a kapacitet je točno 22 ekipe. Participacija je 10 kn po igraču, a nagrade su simbolične (knjige, DVD-i s filmovima itd.).

Under pressure pub kviz – Mr. Jack,

Stenjevečka 8a

Under pressure pub kviz – Mr. Jack, Stenjevečka 8a, subotom u 20 h. Kviz ide od ožujka 2015. i igra se ligaški format, trenutno treća sezona. U toplijem dijelu godine igra se na otvorenom. Participacije nema, ali zato ima sponzorskih nagrada, kao i tombola za sve sudionike i gratis pizza za svaku ekipu! Kapacitet je 20 ekipa s 2-5 članova.

Kalao bar

Sloboština

Kalao Bar, Sloboština, subotom u 20 h. Format je ligaški, za prvu sezonu 10 kola. Igra 11 ekipa, a 9 od njih 11 su s kvarta. Cilj je bio da se stvori jedan “zdravi” rivalitet na kvartu među ekipama. 50-ak pitanja, 2 kruga, nema participacije, po ekipi može biti 4 igrača. Nagrade za svaki pojedinačni kviz su sponzorske: majice, kape, šalovi, krigle, bedževi, otvarači, privjesci itd. Glavna nagrada za najbolju ekipu nakon 10 kola bi bila večera u nekom restoranu.

Taban Sunday Quiz

Tkalčićeva 82

Taban Sunday Quiz, Tkalčićeva 82, nedjeljom u 19 h. Kviz je krenuo u studenom 2015. Max 4 igrača po ekipi, kotizacija 10 kn po igraču, a igra se za tekuće nagrade.

(A) Kviz petkom

Studentski centar - Savska 25

Kviz petkom u klubu Studentskog centra, Savska 25 u 20 h. Do lipnja 2014. igralo se u kinu Europa. Najmasovniji kviz u gradu s prosjekom od 40 peteročlanih ekipa. Rekord je iz ožujka 2015. s 55 ekipa, što znači preko 250 igrača. Participacije nema, a nagrade su upadi na događanja u organizaciji SC-a, kao i konzumacije na šanku.

Don Quijote

Don Quijote - Crvenog križa 35

Don Quijote, Crvenog križa 35, svakog ponedjeljka u 20:30 h. Opći kviz znanja, ekipe od 2-4 igrača. Odlična zabava, ugodna atmosfera i sve to uz bogatu ponudu craft piva. Participacije nema, a nagrade su izdašne (osvajaju ih i drugoplasirani!) – poklon bonovi za konzumaciju u Don Quijoteu, poklon paketi craft piva i pizze. Naravno, tu je i prijenosni pehar!

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner

Klub Pitch, Šalata - Schlosserove stube 02

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner, trenutno u klubu Pitch na Šalati ponedjeljkom u 19 h. Kviz postoji od proljeća 2009. i bio je na više lokacija do sad: Soba, No sikiriki, Baredo, Kava Tava. Igra 15-ak ekipa po 5 igrača. Participacija je 30 kn po ekipi, odnosno 6 kn po igraču.

Under pressure Pub kviz – Goldfinger

caffe bar Goldfinger na stadionu NK Inter

Under pressure Pub kviz – Goldfinger, caffe bar Goldfinger na stadionu NK Inter. Igra se ligaški format (4. sezona), i to u dvije divizije, budući da je zainteresiranost ogromna. 18 ekipa igra u četvrtak, drugih 18 u petak. Ekipe su 2-5 članova. Kviz je pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića. Kotizacije nema.

Zaprešić pub kviz

Garden, Trg dr. Franje Tuđmana

Zaprešić pub kviz, Garden, Trg dr. Franje Tuđmana, četvrtkom i subotom u 20 h. Najstariji i najmasovniji zaprešićki pub kviz. U sezoni igra ukupno 55 ekipa.  Do sad je održano 199 pub kvizova u 8 sezona. Centralni događaj sezone odvija se u Gardenu. Zbog velikog interesa ekipe su podijeljene u 2 skupine. U Gardenu igra ukupno 34 peteročlanih ekipa. U završnici igra 20 ekipa. Kotizacije nema, ali ima sponzorskih nagrada i tombola.

Pub kviz triatlon by Zaprešić pub kviz

Koala, Trg Ivana Pavla II.

Pub kviz triatlon by Zaprešić pub kviz, Koala, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), petkom u 20 h. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Igra 10 četveročlanih ekipa. Kotizacije nema. Nagrade su tekuće i sponzorske. Sve ekipe dobivaju besplatan roštilj.

Macchiato pub kviz by Zaprešić pub kviz

Macchiato, Trg Ivana Pavla II.

Macchiato pub kviz by Zaprešić pub kviz, Macchiato, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), nedjeljom u 20 h. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Natječe se 10 četveročlanih ekipa. Kotizacije nema. Nagrade su pizze, pive, rakije i sponzorske nagrade.

Sportski pub kviz by Zaprešić pub kviz

Macchiato, Trg Ivana Pavla II.

Sportski pub kviz by Zaprešić pub kviz, Macchiato, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), nedjeljom u 22.15. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Sistem nije ligaški nego u obliku dvoboja. Međusobno igraju ekipe ili pojedinci koji se prethodno dogovore i klade u rundu pića.

(A) Vintage Industrial Bar

Utorkom kviz u 20:30h

Savska 160, Zagreb

Svaki utorak u 20:30h održava se pub kviz u Vintage Industrial Baru. Ekipe su do četiri člana, nagrađuju se tri najbolje.

(A) Jazz Caffee Forum

Ninska 3

Jazz Caffee Forum, Ninska 3, četvrtkom u 20 h. Igra 10-ak ekipa od 2 do 4 igrača, a participacija je 10 kn po igraču. Prvi tim dobiva tekuću nagradu. U pauzi je još jedna nagradna igra, pokloni su različiti.

(A) Klub Trešnja - Kviz općeg znanja

Mošćenićka 1

Srijedom u 20h, kviz općeg znanja. Ekipe su po 4, prijavite se unaprijed na Facebook stranici. Pobjednike očekuje nagrada.

(A) Silent Caffe - kviz općeg znanja

Kneza Mislava 7

Srijedom u 20h, kviz općeg znanja. Ekipe su po četiri člana, najbolje se prijaviti unaprijed u inbox na Facebook stranici. Nagrade su tekuće:1. MJESTO: Johnnie Walker 0,7 + 4 Coca Cole / (ili) Smirnoff vodka 0,7 + 4 Juice-a / (ili) Gin 0,7 + 4 Tonic-a, 2. MJESTO: Butelja vina, 3. MJESTO:
4 pive po izboru. Sudionike kviza očekuju i promotivne cijene pića.

(A) Studentski centar

Kviz se održava svaki petak.

Savska 25

Kviz se održava petkom u 20h, svaki petak sastavlja druga ekipa, ekipe su do 5 članova. Kviz je besplatan, a sastavljači i pobjednici imaju piće na šanku.