Juniorsko i omladinsko svjetsko prvenstvo 2020.

Natjecanja / Juniorsko/omladinsko svjetsko prvenstvo

26.02.2020.

Juniorsko i omladinsko svjetsko prvenstvo 2020.

Po treći put Hrvatski kviz savez organizirao je domaće igranje Svjetskog juniorskog (do 19 godina) i Svjetskog omladinskog prvenstva (koje je ovaj put imalo dobrni raspon 19-30 godina). Broj naših juniora s lanjskih 15 pao je na 7, a broj omladinaca s 41 narastao na 55. U zbroju je to 6 igrača više.

Sustav je isti kao i na seniorskom Svjetskom prvenstvu koje se igra u lipnju, osim što se igra sa dvostruko manje pitanja. Dakle, isti dan se u svijetu igra isti kviz - osam je kategorija (mediji, povijest, znanost, zabava, kultura, lifestyle, sport i igre, svijet) po 15 pitanja, s tim da se rezultati najslabije kategorije ne broje (osim kod izjednačenja kao tie breaker). U obje konkurancije igralo se s istim pitanjima.

JUNIORSKO

U konkuranciji 7 natjecatelja pobijedio je Mislav Maldini sa 74 boda. Drugi je Matko Šimić sa 68, a treći 14-godišnji Špiro Filip Lasić s 58 bodova. Imali smo i najmlađu natjecateljicu koja je ikad zaigrala neki pojedinačni kviz u organizaciji Saveza - 11. godišnja Lea Barić skupila je 15 bodova i u svakoj je kategoriji dala barem jedan točan odgovor.

OMLADINSKO

Proširenje dobnog raspona do 30 godina donijelo nam je neka renomirana imena iz seniorskih kvizova. Prvi je tako Krešimir Štimac Kira, drugi Neven Trgovec, a treći Mostarac Kristijan Musa. U Zagrebu smo imali i gosta - švicarski Indijac Prakhar Gupta zaključio je da u Švicarskog nema gdje igrati ovo natjecanje, pa je posjetio Zagreb i odkvizirao si malo :)

Najteža kategorija bio je lifestyle s prosjekom od tek 4.45 od 15 mogućih bodova. Najlaška je bila kultura s prosjekom od 10.55 od mogućih 15.

Naše rezultate možete pogledati na Google tablici, dok su ukupni svjetski u Quest sustavu. U trenutku pisanja ovog izvještaja, prikaz u Questu ne radi.

Svi su natjecatelji dobili certifikate o sudjelovanju, a prva 3 mjesta u obje konkurencije knjige sponzora Jesenski & Turk i Školske knjige odnosno naklada Lumen. Hvala kazalištu Mala scena na kartama za najbolje zagrebačke igrače te Guuc sokovima na osvježenju.

Ovdje pogledajte galeriju slika s natjecanja, a za nju je zaslužan Mirko Cvjetko.

Za prijevod je zaslužan Nikola Pezić. Posebne zahvale idu i svim našim asistentima i proktorima: Borko Barić, Marinko Čogelja, Nina Križan, Boris Rauš, Robert Rozić, Roko Surać, Domagoj Šesto.

Organizatori natjecanja su Petra Lypolt, Dejan Cerovec i Ana Štokalo.

26.02.2020.