07.07.2020.

6. PHP 2020.

Nakon što je epidemija smrtonosnog virusa u ožujku odgodila održavanje gotovo svega na svijetu, nadležna su tijela odlučila da ipak smijemo izaći iz kuća. Hvala im na tome, pa smo tako skromno i na distanci održali po šesti put Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove. Unatoč smanjenom odazivu, razveselilo nas je vidjeti kvizaše od Požege i Županje sve do Labina i Zadra.

Domaćin natjecanja bio je Tik Tak bar, čijem osoblju već na početku izvještaja zahvaljujemo i na tehničkoj i na ugostiteljskoj podršci.

Maja Rogulj i Krešimir Štimac - Kira novi su državni prvaci čija impresivna kolekcija medalja s PHP-a sad izgleda: 2 zlata i 3 bronce. Uvjerljivo su s 5 bodova prednosti slavili ispred Marijane Jakovašić i Dražena Nemeta. Marijana sad ima 2 zlata i 2 srebra, dok je Dražen došao do svoje prve medalje na ovom natjecanju. Na trećem mjestu također imamo nove vlasnike medalja s PHP-a: Zadranka Ivana Bašić uzela je broncu s Ivanom Jurićem, kojeg smo potkraj ove sezone Milijunaša mogli gledati u funkciji jokera - jednog od Tri znalca.

Detaljan poredak pogledajte na Google tablici.

Format natjecanja je već dobro poznat. Kroz 7 kategorija po 12 pitanja dolazimo do poretka iz kojeg onda prvih 10 parova ulazi u finale u kojem odgovaraju na još 42 pitanja koja nisu kategorizirana. Sudeći po prosjeku od 48,88% kviz je bio nešto teži od prošlogodišnjeg. Najteža kategorija bila je društvo sa 43,29%, dok je najlakša bila povijest s 55,56%. Ostvarena je jedna savršena 12-ica i to baš iz povijesti - Morana Zibar i Nikola Lazić. Set pitanja sa statistikom točnih odgovora možete kao i uvijek skinuti u našem repozitoriju na dnu stranice.

Ivana Pevec odradila je voditeljski dio, a za logistiku su zaslužni Barbara Babić, Tamara Bastijanić i Lana Vojnović.

Pitanja su pripremili Petra Lypolt, Dejan Cerovec i Neven Milijić.

Organizatori: Petra Lypolt i Dejan Cerovec. 

Fotografije: Mirko Cvjetko - galerija je u Facebook albumu.

Za kraj abecedna velika hvala sponzorima na nagradama: Axe Throwing ArenaČipi ČipsEscape Room ArenaFraktura - najbolja literaturaGinger Sushi Zagreb, LeloHexLepi Dečki BreweryOPG Pod Okićem.

#kvizzasvakoga

07.07.2020.