9. Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove (PHP 2023)

Natjecanja / Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove

27.04.2023.

9. Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove (PHP 2023)

Hrvatski kviz savez organizirao je po 9. put Prvenstvo Hrvatske za mještovite parove koje se ove godine održalo u Tvornici kulture, a nastupilo je 57 parova, čime je je ovo najposjećenije prvenstvo do sad.

U nedjelju, 23.4. 2023. Krešimir Sučević Međeral s novom je partnericom, Anom Pašalić, došao do svojeg trećeg uzastopnog zlata. Napravili su to dosta dominantno - vodili su od prve kategije, da bi prije finala ta prednost bila 9 bodova. Treći rezultat finala donio im je na kraju 8 bodova prednosti za rezultat 88/126 (70%). Sjajnom igrom u finalu Marijana Jakovašić i Dražen Nemet došli su do srebra s 81, a samo bod iza njih ostali su Morana Zibar i Nikola Lazić za broncu. Marijana je u osmom nastupu došla do svoje šeste medalje. Bronca Morane i Nikole je njihova treća u svih devet nastupa na ovim prvenstvima, a uz njih svih devet nastupa na PHP ima i legendarni par iz Labinske republike, Emiljana Vozila Mohorović i Valter Kvalić.

Po prvi put dodijelili smo staklene medalje najboljem paru do 25 godina, a to su Mirta Ćorić i Borna Škrlec (7. ukupno). Od šest U-25 parova, četiri su u prvoj trećini poretka, a vrijedi spomenuti da je u finalu igralo šest U-25 igrača, pri čemu je Ana Pašalić prva, a Mislav Maldini s Anom Žele na petom mjestu.

Ono što se zadnjih godina provlačilo kao zezancija koju je inicirao Dino Milić Jakovlić, ove se godine i ostvarilo - dodijelili smo Zlatnu oklagiju za najbolji bračni par, a inauguralni dobitnici su Sandra i Borko Barić. Zlatnu oklagiju izradile su Verica i Lana Vojnović.

Kviz je imao prosječnu riješenost prije finalne runde 45,01%, pa je time najteži u zadnje 4 godine. Kategorija priroda bila je najteža s 37,28%, dok je najlakša bila pop kultura s 53,22%. Nitko nije imao svih 12 u nekoj kategoriji, a među 11-icama spomenimo Emu Marušić i Karla Sokola koji su imali 11 na lifestyleu, pri čemu nitko drugi nije imao ni 10. U sportu su jedini 11 imali Željka i Marin Blažetić. Ukupno su 4 pitanja ostala bez točnog odgovora (od toga 2 u finalu).

Sva pitanja su repozitoriju na dnu stranice, a poredak možete naći na Google tablici. Fotografije i atmosferu pogledajte u albumu. Nagrade je osigurao Staropramen, a kviz su realizirali:

Organizatori: Petra Lypolt i Dejan Cerovec
Asistentice: Jelena Gladović i Lana Vojnović
MC: Tibor Obradović
Autori pitanja: Ana Kolobarić, Petra Lypolt, Dejan Cerovec i Kristian Lasić

Fotograf: Mirko Cvjetko

Digitalni marketing: Marsela Mrnjavac

Hvala svima na dolasku i vidimo se na kvizu! :)

 

27.04.2023.