Juniorsko svjetsko prvenstvo u kvizu

Objavljeno u: Novosti

5e8a41ef 5a3c 41eb be84 c7ba7694b561

08.02.2020.

Juniorsko svjetsko prvenstvo u kvizu

Po treći put u Hrvatskoj Hrvatski kviz savez održava Svjetsko prvenstvo u kvizu za mlade

Hrvatski kviz savez u suradnji s Međunarodnim kviz savezom (IQA) u Hrvatskoj provodi Svjetsko juniorsko i omladinsko prvenstvo - dva natjecanja koja se održavaju istovremeno s istih 120 pitanja.

TKO MOŽE IGRATI?
Ako ste na datum 1. rujna 2019. imali manje od 19 godina - igrate juniorsko. Ako ste na isti datum imali između 19 i 30 godina - igrate omladinsko. Donja granica ne postoji, ali natjecatelji ispod 14 godina moraju biti u pratnji odrasle osobe koja ne smije sudjelovati u rješavanju. Ne postoje nikakve kvalifikacije, dovoljno se je pojaviti na mjestu igranja.

KAKO SE IGRA?
Olovkom i papirom. Natjecatelje očekuje 120 pitanja podijeljenih u 8 kategorija: kultura, zabava, povijest, lifestyle, mediji, znanost, svijet, sport & igre. Svaka kategorija ima 15 pitanja. Igrat će se u dva poluvremena po 45 minuta, u svakom poluvremenu po 60 pitanja (4 kategorije). Sva pitanja prevedena su na hrvatski.

GDJE SE IGRA?
U Zagrebu u SC-u iznad menze. Molimo ispuniti prijavu na ovom linku

Natjecatelji iz ostalih gradova javljaju se svojim standardnim lokalnim organizatorima. Ukoliko ne znaju koji su to, mogu se javiti u inbox Saveza, pa ćemo ih spojiti.

Troškovi sudjelovanja su 30 HRK.

Za više detalja o natjecanju, pogledajte linkove:
www.juniorworldquizzingchampionships.com
www.youthworldquizzingchampionships.com

Objavljeno: 08.02.2020.