HOT 100 (9/2017 - 11/2020)

Informacije

Kao što tenisači imaju ATP tour, kvizaši imaju HOT 100. Radi se o natjecanju na kojem igrači iz cijelog svijeta jednom mjesečno rješavaju 100 pitanja i rangiraju se na World Quiz Rankings listi. Natjecanje je individualno, traje 50 minuta i pitanja su na engleskom jeziku.

S obzirom da je primarna svrha HOT 100 ciklusa priprema za glavna godišnja natjecanja u organizaciji IQA – Svjetskog i Europskog prvenstva, pitanja ostaju u originalu, tj. ne prevode se na hrvatski. Odgovori mogu biti i na hrvatskom.

S obzirom da je raspon rješavanja tjedan dana i da ne rješavaju svi na svijetu u isto vrijeme, izuzetno je bitno da se javno ne objavljuju i komentiraju pitanja sve dok se ne objave rezultati na službenim stranicama.

Svjetska rang lista nalazi se na www.worldquizrankings.com/stats/standings. Bodovi se dodjeljuju tako da igrač koji ostvari najviši razultat u svijetu dobiva 100 bodova, a ostali razmjerno tome. Npr. ako je najveći rezultat na svijetu 70/100, taj će igrač dobiti 100 “rang bodova”, a netko s rezultatom 35/100 dobit će 50 “rang bodova”.

IZVJEŠTAJI